malinsfibro

24 år med Fibromyalgi Vardag, tankar och hopp

Mediciner nedtrappning, Lyrica, Tramadol

Publicerad 2012-04-09 14:26:15 i Allmänt,


Alla läkare jag har träffat säger att min kropp är väldigt känslig. Känslig mot förändringar, yttre omständigheter mm. Jag tänkte skriva om mediciner idag, och hur jag reagerat på dosändring/uttrappning.
LYRICA
Förra julen skulle jag trappa ut Lyrica(epilepsimedicin som kan fungera mot smärta). Enligt läkare hade jag cirka 90% av biverkningarna! Jag blev förändrad både fysiskt och psykiskt på ett sätt som inte är hälsosamt. Mådde riktigt dåligt.
Vid uttrappningen fick jag en rejäl "avtändning", kunde inte sova, fruktansvärd huvudvärk, illamående mm. Jag stod bokstavligen och dunkade huvudet i väggen för att det kändes bättre. I tre veckor. Usch. Det tog lång tid innan jag började må som jag skulle igen. Det blev en riktigt lång svacka.

TRAMADOL/TRADOLAN
Jag gick över till tramadol förra vintern.
Jag trappade snabbt upp till maxsdos (det hållet funkar tydligen). Sedan varvade jag i treveckorsperioder med att dra ner lite grann för att sedan gå upp igen. Effekten försvann liksom med tiden och jag behövde höja konstant, så jag löste problemet så. Det blev 3 dagars helvete och sedan med ökad dos bättre och bättre osv. Det var tufft.

I maj förra året(2011) tyckte läkarn det var dags att trappa ner på tramadolen. Han sa;halvera dosen snabbt på en Max två dagar. Självklart ifrågasatte jag det och han hade motiveringen "du drar bara ut på eländet annars".

Varningsklockorna ringde i mitt huvud. Men vad gör man? Läkare vet ju bäst, smärtläkare till och med. Hade så ont så jag ville dö. Andnöd, hjärtklappning, vidrig smärta i skelettet och kroppen. Kunde knappt röra mig. Kändes som kroppen skulle explodera och dö när som helst. Jag fick åka taxi till sjukhuset.

Att tillägga: Det tog mig över 5 månader att bli hyfsat okej efter detta. Det blev en sån stor pärs för kroppen. Jag hade vid samma tidpunkt börjat läsa en kurs på distans men den fick jag avbryta. Bara att försöka läsa fick mig att spy.
Man undrar ju verkligen vad läkarna stoppar i oss för skit. Berätta gärna hur det gått/går för er med medicinering


Kram!

Kommentarer

Postat av: Jenniey Love

Publicerad 2012-04-09 15:43:19

Hej! Jag undrar om du har några små tips till en som nyligen fått Fibromyalgi?Jag går på tramadol och är redan nu orlig för nertrappning=(

Postat av: Malin

Publicerad 2012-04-09 19:49:13

Hej Jenniey!

Tråkigt att höra att du fått fibro. Men du är inte ensam, kämpa på.

Jag bestämde mig för att lägga in mitt svar till dig som ett inlägg för det blev så långt :) Du får gärna höra av dig på min mail malinenell@hotmail.com om du vill prata lite eller få tips.

Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Malin

24-årig tjej med Fibromyalgi. Bloggen handlar om min vardag med vänner, vovve, tankar och hopp inför framtiden =)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela