malinsfibro

24 år med Fibromyalgi Vardag, tankar och hopp

Hej

Publicerad 2012-07-14 01:47:00 i Personligt,

Jag vet att jag är sämst på att blogga men allt är så jävla jobbigt.
Skippa att läsa resten om ni inte vill höra negativt blaj.

Min pojkvän beter sig helt sjukt konstigt och det tar all min energi. Jag hatar det för att det går ut över bloggen och mitt liv. Min fibromyalgi blir så sjukt mycket sämre så jag vet snart inte vad jag ska ta mig till. Jag älskar ju honom och han mig men jag orkar inte bråka hela tiden. Det tar knäcken på mig. Idag började bouleturneringen här på landet och jag vet inte om jag orkar stanna kvar. Han åkte hem idag och kan inte sluta bråka. Bouleturneringen är tradition men jag har inte ens nån att spela med och är inte trevlig att va med. Aja. Ja just det, jag är arg nu.

Bäst att sova och bättra på humöret.
<3 Ni är bäst

Tvättning och hoj

Publicerad 2012-07-07 15:34:00 i Allmänt,

Hej allihop! Ledsen att det inte blir så mycket uppdateringar här, har varit så mycket krångel med vårdguidenbloggen. Eller det är det fortfarande. Måste försöka få ordning på det nu! Nu håller jag och c iallafall på och tvättar, så fort vi är klara ska vi åka och byta däck på hojen. Sen när vi kommer hem ska det dammsugas och moppas! Fullt upp, det är verkligen skitigt här, går inte dra ut på det längre. Nu har jag slutat ta feberdämpande. Ska ta tempen nu och se hur det går. Feberdämpandet har slutat fungera. Har väl tagit det för länge antar jag. Nu måste jag fixa mig iordning! Ha en trevlig lördag! <3 puss och kram

Operationen gick bra..

Publicerad 2012-07-03 18:20:35 i Personligt,

Allt gick som det ska. Nästan. Läkaren sa innan operationen att jag inte skulle känna någon smärta alls, men när narkosen släppte fick jag fruktansvärt ont i hela kroppen! De hade nog inte tänkt på att jag har fibromyalgi och förmodligen endometrios som påverkas av ingreppet. Jag hade så ont så de fick kalla på läkaren som var på lunch och ge mig nåt stolpiller, Voltaren, Tradolan retard och två Alvedon 665.


När jag blivit lite bättre kom Sosso och hämtade mig. Vi satte oss och åt bredvid Läkarhuset och sedan i solen. Smärtan blev bättre med tiden, nu börjar det bli värre igen och jag är så sjukt trött att jag nog skulle kunna somna stående. Nu är det över iallafall och jag mår ändå hyfsat bra :) Brorsan har ringt flera gånger och harr även lagat mat och köpt räkor till mig, så himla gullig! Mamma och pappa har jag pratat med och de var så nervösa och kände sig hjälplösa eftersom de är på landet. Men jag mår hyfsat bra och har lovat att säga till om jag vill att de kommer hem och tar hand om mig. Jag tror att jag kommer bli bra rätt fort- hoppas! Christoffer ska pyssla om mig ikväll och just nu är han och handlar dipp och chips som är min högsta önskan efter operation! Haha :) Konstig brud, eller hur?

Hoppas ni alla mår bra. Glöm inte att besöka min blogg på vårdguiden, den hittar ni längst ner till höger på deras startsida.

Massa kramar /Malin

Operation på g

Publicerad 2012-07-03 10:42:00 i Allmänt, Personligt,

Nu är jag på väg till läkarhuset för operation. Jag börjar bli lite nervös, för medicinerna jag tar och narkos men det ska inte vara någon fara. Men en operation är ändå en operation. Jag hoppas verkligen att jag inte blir jättedålig efteråt. Nu är jag hungrig och törstig som en gnu. Hela halsen har torkat ihop, haha. Efter operationen kommer min fina vän Sosso och hämtar mig. Om jag orkar ska vi sitta i solen. Nu är jag snart framme, uppdaterar när jag orkar. Kram! <3

Orkar inte..

Publicerad 2012-07-02 10:36:00 i Personligt,

Asså jag orkar inte... Återigen har mina sjukdomar och min oförmåga att kommunicera (under stress och när jag är dålig) till det för mig. Jag får för mig att jag har minnesbilder som i verkligheten inte stämmer, allt jag säger blir fel. Jag kan ju inte förklara varför jag har falska minnesbilder och inte har koll på saker. Stora saker är en sak, men vart jag lägger saker lyckas jag sällan spara i mitt minne. Det här med minnet och hur jag kan minnas fel förstår jag inte. Jag kan vara helt övertygad om något som är borde vara uppenbart att det inte stämmer. Till exempel att en butik här har haft en konkursskylt uppe och sålt ut allt, men jag är så säker på att jag pratat med ägaren och de sa de skulle ge plats åt nya saker. Nästa gång jag är där säger dom att dom har ju varit jättetydliga med att det var konkurs, skylten hade suttit en månad. Jag förstår inte! Upplever ni samma sak???


Det är iallafall lite av det här min helg har handlat om, bråk om att jag inte kommer ihåg eller minns fel, och det har resulterat i frustration och sorg över att det är nåt fel på mig, hög feber, massa smärta och huvudvärk. Allt sätter sig i kroppen. Jag önskar jag kunde få svar på det här. Jag vet att jag redan fått svar på det, att glömska, förvirring, ihopblandning av hjärnans egna intelligens, svårighet att hålla en konversation, hitta ord m.m. är en del av mina symtom, och att andra upplever samma sak. Enligt min läkare är min hjärna så överstressad att den blandar ihop saker som jag inte kunnat placera rätt i minnet. Den hittar även på egna minnesbilder som är helt banala. Det kan handla om lång tid emellan minnesbilder jag blandar ihop, Men jag kan ju inte förklara det här för jag förstår inte själv. Och ingen tror på mig. Jag förstår hur hjärnan kan göra så men jag förstår inte hur jag ska få någon annan att förstå för det låter ju helt befängt. Önskar någon kunde göra det åt mig.

Det värsta är att jag tvingas svara på saker när jag inte kan, när jag är överbelastad och dom kognitiva svårigheterna är som värst. Jag vill bara säga att jag inte kan förklara, men det räcker inte för andra som svar.


Hoppas ni andra haft en underbar helg, själv försöker jag må bättre men det går inte eftersom jag inte kan lämnas ifred från frågorna.Tack för att ni finns, och Zarah, du är bäst! <3

Om

Min profilbild

Malin

24-årig tjej med Fibromyalgi. Bloggen handlar om min vardag med vänner, vovve, tankar och hopp inför framtiden =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela