malinsfibro

24 år med Fibromyalgi Vardag, tankar och hopp

Orkar inte..

Publicerad 2012-07-02 10:36:00 i Personligt,

Asså jag orkar inte... Återigen har mina sjukdomar och min oförmåga att kommunicera (under stress och när jag är dålig) till det för mig. Jag får för mig att jag har minnesbilder som i verkligheten inte stämmer, allt jag säger blir fel. Jag kan ju inte förklara varför jag har falska minnesbilder och inte har koll på saker. Stora saker är en sak, men vart jag lägger saker lyckas jag sällan spara i mitt minne. Det här med minnet och hur jag kan minnas fel förstår jag inte. Jag kan vara helt övertygad om något som är borde vara uppenbart att det inte stämmer. Till exempel att en butik här har haft en konkursskylt uppe och sålt ut allt, men jag är så säker på att jag pratat med ägaren och de sa de skulle ge plats åt nya saker. Nästa gång jag är där säger dom att dom har ju varit jättetydliga med att det var konkurs, skylten hade suttit en månad. Jag förstår inte! Upplever ni samma sak???


Det är iallafall lite av det här min helg har handlat om, bråk om att jag inte kommer ihåg eller minns fel, och det har resulterat i frustration och sorg över att det är nåt fel på mig, hög feber, massa smärta och huvudvärk. Allt sätter sig i kroppen. Jag önskar jag kunde få svar på det här. Jag vet att jag redan fått svar på det, att glömska, förvirring, ihopblandning av hjärnans egna intelligens, svårighet att hålla en konversation, hitta ord m.m. är en del av mina symtom, och att andra upplever samma sak. Enligt min läkare är min hjärna så överstressad att den blandar ihop saker som jag inte kunnat placera rätt i minnet. Den hittar även på egna minnesbilder som är helt banala. Det kan handla om lång tid emellan minnesbilder jag blandar ihop, Men jag kan ju inte förklara det här för jag förstår inte själv. Och ingen tror på mig. Jag förstår hur hjärnan kan göra så men jag förstår inte hur jag ska få någon annan att förstå för det låter ju helt befängt. Önskar någon kunde göra det åt mig.

Det värsta är att jag tvingas svara på saker när jag inte kan, när jag är överbelastad och dom kognitiva svårigheterna är som värst. Jag vill bara säga att jag inte kan förklara, men det räcker inte för andra som svar.


Hoppas ni andra haft en underbar helg, själv försöker jag må bättre men det går inte eftersom jag inte kan lämnas ifred från frågorna.Tack för att ni finns, och Zarah, du är bäst! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Malin

24-årig tjej med Fibromyalgi. Bloggen handlar om min vardag med vänner, vovve, tankar och hopp inför framtiden =)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela