malinsfibro

24 år med Fibromyalgi Vardag, tankar och hopp

Presentation

Publicerad 2012-06-13 23:43:00 i Vårdguiden,

Det här är mitt utkast till presentation på min blogg på Vårdguiden. Den är inte godkänd än så kom gärna med synpunkter! :-)


Hej och välkommen till min blogg!
Jag heter Malin och är en glad tjej på 25 år. Här ska jag berätta om hur det är att leva med sjukdomen fibromyalgi. Fibromyalgi innebär enkelt förklarat smärta i stora delar av kroppen och ömhet och trötthet i muskler. För mig började det med smärtor i magen när jag var 18år som med tiden spreds till hela kroppen. För två år sedan fick jag diagnosen svår fibromyalgi. För mig innebär sjukdomen ständig värk och trötthet som förvärras av t.ex. fysisk ansträngning och stress. Styrkan på symtomen växlar hela tiden och det behöver inte finnas någon speciell orsak. Vardagsaktiviteter som att laga mat, duscha och klä på sig har blivit påfrestande, och det krävs mycket planering för att få ihop vardagen.
Sedan ett par år har jag varit sjukskriven på heltid och gått på rehabilitering, fibromyalgikurs och på olika behandlingar. Jag har tidigare också varit engagerad i Fibromyalgiförbundet. Idag fokuserar jag på att hitta vägar att hantera min sjukdom och arbeta mig framåt till en fungerande vardag. Mina stora glädjeämnen i livet är min lilla hund Mimmi, mina vänner, musik och min ”ny-gamla” kärlek Christoffer. Fibromyalgi är så mycket mer än bara smärta och det kan vara svårt för personer som inte har sjukdomen att förstå hur mycket det påverkar ens liv. Det kan vara svårt att få en bild av sjukdomen genom att läsa en symtombeskrivning för den förklarar inte hur det är att ha ont eller på vilket sätt, bara att man har ont. Jag hoppas att jag genom denna blogg ska kunna sprida kunskapen om fibromyalgi och kunna stötta andra som lever med sjukdomen och även anhöriga. Jag hoppas på mycket kommentarer och nya kontakter!
<3

Kommentarer

Postat av: zarah sillen

Publicerad 2012-06-14 07:26:10

jätte bra skriv tjejen <3

Postat av: Malin H

Publicerad 2012-06-14 18:25:27

Hejsan hopps. Läser din blogg och gillar den mycket. Har kommenterat innan och även på fibromyalgigruppen på facebook. Iallafall det jag ville säga var att din presentation är toppen. Känns som man får en helhet av vem du är och hur du har det. Fortsätt skriva för fasten jag inte kommenterar ofta läser jag varje dag. lycka till kram från Malin

Postat av: Malin

Publicerad 2012-06-15 20:34:55

Tack! Vad snälla ni är :) Ja, jag försökte så kort som möjligt förklara vem jag är, dom verkade gilla det :) Malin, vad roligt att du läser min blogg! Det är inte så ofta jag får kommentarer så man vet inte riktigt om nån gillar bloggen, att en del går in ser jag men inte mer än så :) Skriv gärna om det är något speciellt ni vill att jag skriver (mer) om :) kram! <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Malin

24-årig tjej med Fibromyalgi. Bloggen handlar om min vardag med vänner, vovve, tankar och hopp inför framtiden =)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela