malinsfibro

24 år med Fibromyalgi Vardag, tankar och hopp

Det suger att vara jag..

Publicerad 2010-05-31 12:59:00 i Allmänt, Fibromyalgi,

Jag har mått dåligt och inte orkat skriva.
Det var jobbigt på spelningen.. kände verkligen hur begränsad jag är, satt på en stol och försökte gunga med men hade så ont och var så stel i kroppen. Jag som älskar musik (och de va bra!) kunde inte njuta av det, jag va så arg på mig själv. P tyckte det var dags att gå hem vid en punkt, nästan hemma "stupa" jag och kroppen bara la av..
Dagen efter var inte heller så kul. Låg mest i sängen.
Igår däremot åkte vi till Avesta, det var nån marknad där och vi hade världens mysigaste dag! Vi satt vid vattnet i Hedemora och lyssnade på musik och drack cola och åt cheerios! haha..

Mamma berättade att en bekants vän ska ringa mig och prata. Hon har fibromyalgi och är runt 35.
Samtidigt som jag blir glad och känner trygghet i att få kontakter med samma sjukdom blir jag bitter eftersom de jag pratar med har accepterat sin sjukdom och lagt karriär mm åt sidan. Jag har inga planer på att göra det, och det är väl kanske det som gör att det gör mest ont i själen.
Jag är inte på något sett redo att trivas med att inte kunna göra saker med kompisar, gå ut, vara spontan och ha kul, dricka alkohol, resa, jobba med nåt kul- jobba sig uppåt, plugga vidare osv..

Ska nog inte fortsätta skriva.. är så arg på mig själv för att jag har den här jävla sjukdomen!!

Danderyds sjukhus

Publicerad 2010-05-28 17:42:00 i Fibromyalgi, Sjukvården,

Igår var jag på Danderyds sjukhus och träffade en läkare och en sjuksköterska från smärtteamet.
De ställde en miljon frågor och undersökte mig.
Undersökningen gjorde så ont att jag började gråta :(  Jag uppfyller alla krav på sjukdomen och det verkar som att jag kommer att få gå på smärthanteringskursen i augusti.
Väldigt surt bara att läkaren inte ville höja min medicindos, hon vill göra det då så de kan ha mig under bevakning. Man får väl försöka stå ut tills dess.
Resten av dagen hade jag sjuukt ont i hela kroppen.. knappt så man klarar ha kläder på sig! Trodde inte att fibromyalgi gav så här mycket skit. Inte bara att man ska ha smärtan att handskas med hela tiden, utan också mår man som en riktig influensakärring och fruktansvärt trött blir man. Småsaker som att stå upp en liten stund och prata med någon är fruktansvärt jobbigt. Alltså brukar mina byxor va rejält skitiga i rumpan efter hundpromenaden! haha..


Ikväll ska vi försöka gå över gatan till nåt ställe, det är typ en spelning så vi måste ju kolla läget!

Sista gnället blir att nu orkar jag inte sitta upp längre. Liggläge nästa! Ciiao

19 maj 2010

Publicerad 2010-05-19 21:19:00 i Allmänt,

Nu har jag bestämt mig för att blogga!
Det är för min egen skull jag vill skriva och använda det lite som terapi men alla är välkomna att läsa
=)

Jag heter i alla fall Malin och är 22 år. För tre veckor sen fick jag reda på att jag har sjukdomen fibromyalgi.
I flera år har jag haft ont och inte haft nån energi i benen och i höstas blev det värre och den riktiga smällen kom för nåra månader sen.. Nu har jag fruktansvärt ont överallt förutom överarmarna?! Jag har ont hela tiden men smärtan flyttar runt mellan olika delar av kroppen. Det verkar som att man har vissa bättre dagar o vissa sämre.

Här är min prinsessa Mimmi 

Om

Min profilbild

Malin

24-årig tjej med Fibromyalgi. Bloggen handlar om min vardag med vänner, vovve, tankar och hopp inför framtiden =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela