malinsfibro

24 år med Fibromyalgi Vardag, tankar och hopp

Så mycket folk!

Publicerad 2012-04-30 15:11:00 i Allmänt,

Herregud! Det är fullsmockat med folk i hela stan. Är det röd dag idag? Trodde det var imorn. Nu har jag iallafall bytt mina skor och köpt ett par till... Och ett till par är beställda. Haha! Dom jag skulle byta var för stora men finns i Haninge så dom får jag om några veckor. Måste ha! Lägger ut en bild på dom två paren jag fick med mig idag sen :) Jag har så svårt att hitta skor för att alla "lutar bakåt" och spär på det vi värkande gör, alltså luta på bakdelen av foten. Sen måste jag kunna få i mina specialsulor också :)

Nu blir det strax hemåt, och kanske sova en stund om jag hinner, innan det är promenaddags igen!

Kram!

Måndag

Publicerad 2012-04-30 12:22:00 i Allmänt,

Nu har jag avbokat lite möten i veckan som jag inte orkar, tack Zarah för påminnelsen, hehe, och strax ska jag åka in till stan. Eller en tunnelbanestation då och byta ett par skor. Tror det är sista dagen imorn så nu är det dags! Det har redan gått en månad sen jag köpte dom. Igår budade jag på en mobilväska från ebay, fick den för 1.99$ plus frakt. Awesome!
Idag var det väldigt svårt att komma upp och allt går långsamt. Det är bara att ta en sak i taget såna här dagar :-) Allergisk är man ju också. Som tusan! :D

Kram

Härlig dag

Publicerad 2012-04-29 22:41:00 i Allmänt,

Idag har jag verkligen lyckats hålla mig avslappnad och avstressad! Jag är inte så värst bra på det så det är himla skönt när det går ;) Förutom att ha gått promenader och sovit bort hela förmiddagen(som vanligt) har jag suttit på balkongen i solen och läst. Det har varit så himla skönt att bara vara :) Jag har inte sovit något på eftermiddagen och läsning tar väldigt mycket på mina krafter så är dötrött nu. Snart sova. Ska bara.. ut med hunden hehe
Imorn ska jag avboka en massa möten, Zarah påminner mig hoppas jag! Hihi jag har noll minne, helt hopplös

Sussa sött babes!

Sommarbad?

Publicerad 2012-04-29 15:39:00 i Allmänt,

Visste ni att i början på 1900-talet var kvinnor tvungna att bada i lång tunika, vida byxor och ha hatt, strumpor och skor på sig? Det orsakade många drunkningsolyckor. Bara för att kvinnor inte skulle vara oanständigt lättklädda.
Idag är det så lite kläder som möjligt som gäller på stranden. Gå ner i vikt och träna dig snygg innan sommarn är numera vardagsångest, rätt sjukt va :)



Själv badar jag nästan aldrig längre, det kalla vattnet gör för ont så det måste vara riktigt varmt för att det ska gå :D

Problem med bloggen

Publicerad 2012-04-28 22:36:00 i Allmänt, Fibromyalgi,

Gaah! Jag har försökt få upp inlägg hela kvällen men det funkar inte, om man vill lägga upp bilder. Hade väl varit kul med lite bilder, eller hur? ;)

Hursomhelst fyller Mimmi år idag!!! Sex år blir hon :) Hon har firats med morötter kokta i köttbuljong och så har hon fått ett ben att äta. Nu sover hon och kommer emellanåt till mig och vill bli kliad lite, sen går hon och lägger sig igen hehe.. sötisen.
Min bror tar examen i USA idag och jag väntar på ett samtal från dom så jag kan gratta :) Hoppas dom har det roligt och att han firas ordentligt!
Själv är jag jättetrött och har suttit vid datorn och valt ut saker jag vill ha från USA. Mest mascara och sånt för det kostar verkligen ingenting där, en tredjedel av priset ungefär. Jag använder bara "jeggings"(jeansleggings) och på Hollister och Abercrombie har dom jättebra sådana. Jag hoppas att mina föräldrar kan få tag på ett par svarta, jag har bara jeansfärgade. Jag använder bara såna för att jag tycker vanliga byxor gör för ont. På dom här butikerna har dom även vissa jeggings i supersoft, alltså ännu mjukare, stretchigare och tunnare. Inatt kom jag på att jag måste byta ett par skor som är för stora. Det var 30 dagars bytesrätt på dom men jag kommer aldrig iväg så nu är det bråttom! Måste vara gjort innan onsdag tror jag det var, så förhoppningsvis gör jag det imorn :)

Nu ska jag strax stänga av datorn och gå ut en sista sväng med Mimmi innan vi ska sova.

Hoppas ni har en fin kväll allihop! 
Kram
 

Mina fina

Publicerad 2012-04-28 14:41:00 i Allmänt,

Mimmi kom in till mig först imorse, när hon ville gå ut. Haha då duger jag ;) Hon hade legat på hennes fötter hela natten. Mimmi är verkligen varm som ett element när hon sover :) Efter frukost/lunch tog jag och Zarah en promenad och köpte några småsaker på mixmax. Jag behövde en flerfacksmapp till mina journaler och Zarah köpte ett skumgummisvärd till sin son. Den butiken är helt perfekt om man behöver kontorsgrejer eller barnsaker. Sjukt billigt är det!
Mimmi är jättetrött idag. Ännu tröttare än igår så det har inte blivit några snabba promenader. Jag är själv rätt slö också :) Nu har hela Z's familj varit här och fikat och nu måste jag sova lite. Tröttheten är verkligen jobbig ibland. Det har varit jättemysigt och avslappnat när hon varit här, vi kan verkligen bara vara :-) Ingen stress.

Natti natti ;)

Svikare

Publicerad 2012-04-28 02:10:00 i Allmänt,

Jag har minsann en liten svikare till hund! Jag placerade henne i sängen med Zarah för en halvtimme sen, och inte har hon kommit in till mig inte :D
Har hon fått en ny bästis månntro?

<3

Halloj

Publicerad 2012-04-28 00:13:00 i Allmänt,

Vi har haft en jättemysig dag med promenader och film :-) berättar mer imorn kram

Natti natti

Publicerad 2012-04-26 22:12:00 i Allmänt,

Nu ska jag bara blåsa håret sen är det bedtiiime! :) Eller juste, tvättmaskinen måste plockas ur först. Den tar evigheter! Satte igång den halv nio och den är fortfarande inte klar. Bra köp mamsi och papsi. haha..

Imorn bitti är jag och Zarah bjuden på VIP-shopping på H&M, från 7.30-9.30 Är det någon som lagt märke till att jag inte är morgonpigg? :D Yeah, see you tomorrow!



Puss!

Living the life!

Publicerad 2012-04-26 20:20:00 i Allmänt,

Sådär! Nu har jag sovit, ätit och varit ute med Mimmi. Jag ska berätta vad jag gjorde igår och idag :)



Igår efter kursen gick jag hem och sov en stund, sedan kom Christoffer hit och vi lagade hamburgare. Och grillade stekpanna(förlåt pappa). Jag hamnade i total matkoma!
Vi gick en snabb promenad innan vi skulle på bio. Jag vet, igen haha.. Jag hade en biocheck som skulle gå ut igår och det är ju klart att den ska utnyttjas! Vi mötte upp två tjejkompisar och handlade snacks och dricka och så såg vi 21 jump street. Grymt bra film! Den var jätterolig och precis i min stil. Skrattade så jag fick ont i magen och så klättrade jag självklart runt i sätet för att hålla värken i chack. Tur att ingen satt bakom :D
Efter bion gick jag och Sofie och tog två glas vin och snackade en massa och hade jättertrevligt! Sen var det dags för promenad igen innan det var dags för sängen med min lilla mystjej!

Idag hade jag ett kort telefonmöte och sedan blev jag och Mimmi bjudna på lunch hos mormor och morfar. Morfar hade varit så gullig och gömt hundgodis lite varstans i lägenheten och Mimmi fick verkligen kämpa för att få tag på vissa bitar :) Och så fick hon såklart knäckebröd. Det får hon alltid av mormor. Till lunch fick vi fläskpannkaka och efter det fika. Mimmi och jag hade gått en ordentlig promenad innan men hon ville gå ännu mer sen, tror hon vill ut och ragga. Snyggingen ;) Vi sov nån timme på eftermiddagen innan jag sprang ut till apoteket och sen var det dags för promenad igen.

Här kommer lite bilder:


Mina fina! Sosso och Christoffer




Jag, Sosso och Nazza


Snygg man är va ;) Hundjackan!

Som ni ser är det mest promenad och sova, med lite roligt intryckt emellan. Jag njuter och passar verkligen på att ha roligt nu och att ha Mimmi själv går superbra även om jag måste sova på dagen också :)
Jag hade oroat mig så länge över hur det skulle gå så det är helt underbart att det funkar!




Nu ska jag uppdatera som vanligt igen!






Har bloggat dåligt..

Publicerad 2012-04-26 14:36:00 i Allmänt,

Nu har det inte blivit mycket bloggande, ska ta tag i det nu, ska bara sova en stund. Jag har ingen internet användning kvar den här månaden på mobilen som jag alltid använder när hag bloggar. Eller jag har kraftigt sänkt hastighet och det gör att det är svårt att lägga upp inlägg. Jag har haft mycket att göra och behöver sova både länge på nätterna och på dagen. Jag är nu helt ensam med Mimmi för mina föräldrar är bortresta, men jag har många som ställer upp om det behövs och det är jätteskönt att veta. Det funkar jättebra nu iallafall även om jag måste sova massor :-)

Hörs sen!
<3

Kurs

Publicerad 2012-04-25 12:40:00 i Sjukvården,

Nu ska jag till smärtkursen men bara ena lektionen. Har avbokat den andra, blir för mycket med båda.
Mina föräldrar har inte hört av sig så hoppas dom kom fram ordentligt igår. Får försöka ringa min bror sen och kolla om han hört nåt. De skulle sova en natt i Greenville innan de åker vidare till brorsan. Mimmi och jag har det underbart även om hon håller mig vaken Hörs sen!
Kram

Älska mig igen!

Publicerad 2012-04-25 00:43:00 i Allmänt,

Den här filmen var jag och moster Ullis på biopremiär och såg ikväll. Den var jättebra! Jag tyckte att man kom in i historien väldigt bra och den var väldigt positiv samtidigt som den är sorglig och lite rolig. Jag hade inte huvudet med mig igår så har ingen aning om vad Ullis berättade om filmen, så det blev desto roligare =)

Den handlar om ett gift par; Leo(Channing Tatum) och Paige(Rachel McAdams) som råkar ut för en bilolycka. Paige hamnar i koma. När hon äntligen vaknar har hon inget minne av deras tid tillsammans. Leo inser att hon inte kommer komma ihåg honom och kämpar för att vinna hennes hjärta igen.





Filmen har blivit hyllad i USA och har biopremiär i Sverige den 4 maj. 


(Andra halvan av dagen har jag mått väldigt bra! So I´m pretty happy right now!)

Sov gott!

Bio!

Publicerad 2012-04-24 17:59:00 i Hälsa,

Jag fick en hejdundrandes huvud- och ögonvärk strax innan behandlingen och det blev bara värre. När jag kom hem stoppade jag i mig lite medicin och halvslumrade så nu är det bättre men " the edge"(känningar).
Ikväll ska jag på biopremiär med min moster. Det ska bli kul! :) Så innan dess blir det till att ta det lugnt.

Önskar er en trevlig kväll!
Kram

Vidarbehandling

Publicerad 2012-04-24 13:09:00 i Sjukvården,

Nu ska jag få helkroppsinsmörjning på Vidarmottagningen. Ska bli skönt för jag brukar ha mindre virrvarr i huvudet och blir avslappnad :-) Underbart väder idag så måste passa på att vara ute sen. Efter en powernap of course! :D

<3

Själva! :)

Publicerad 2012-04-24 06:43:00 i Allmänt,

Nu har föräldrarna åkt. Mimmi har legat och vaktat dom hela natten :) De åkte iväg i en taxi för en stund sen och vi gick en kort promenad. Så nu ska vi lägga oss och sova en stund!

Mimmi höglöper. Igår dansade
hon runt en hankompis(som hon annars skiter i) och vräkte ut rumpan och sa välkommen in! :D

<3

Snart lämnar dom..

Publicerad 2012-04-23 23:07:00 i Allmänt, Personligt,

Här packas det för fullt! Jag är smakråd och letar hysteriskt efter böcker och saker som ska med men som inte finns. Är både ledsen, glad, besviken på att jag inte får vara med på min brors examen. Det är jobbigt när dom packar utan mig så det blir skönt när dom åkt och jag slipper bli påmind :) Jag saknar min bror nåt fruktansvärt och vet att dom kommer få det underbart där borta! Jag hoppas på mycket bilder ;)
Jag älskar min familj så mycket och är jätteglad för att Per ska firas med dunder och brak :D
Nu är jag ute med lillskiten. Trodde jag skulle få dispens sådär min sista dag med föräldrarna här hemma men icke haha! Bortskämd? :p nädå det har ska bli bra!

Tack för att ni finns! <3

Mondaaaay

Publicerad 2012-04-23 14:22:00 i Allmänt,

Vilket fint väder det är idag! Härligt :D Jag har suttit i telefon med myndigheter och diverse annat och senare när mamma slutat jobbet ska vi köra över mina saker jag packat ihop till deras lägenhet. Det är så skönt att vara hos dom. Ingen som väcker eller stör mig. Det är rena semestern! ;)

Hoppas ni tar er ut i solen en stund kram

<3

3 & packing

Publicerad 2012-04-22 17:29:00 i Allmänt,

Jag har överskridit min datatrafik på
mobilen! Första gången det händer, och den ska vara obegränsad.. Hmm.. Haha inget mer googlande och bloggande från mobilen alltså. Tur att jag har både 3-dongel och mammas och pappas internet haha :D

Nu packar jag för fullt! Jag har en gigantisk hög med tvätt och massa kläder, dator, mat m.m. som ska över till mamma och pappa. Jag flyttar in där nu! :P

Jag tar till och med med mig tallrikar! Mamma har såna fina som inte diskas i maskin och väger ett ton. Tänk vad dyrt det blir om jag tappar en.. Eller två.. Eller tre!! Hahaha

Så fort jag är klar ska jag äta middag med pappa och bo in mig. Bytet till mammas lyxsäng får vänta tills dom åkt ;)

Hoppas ni har en trevlig söndagskväll! Kram <3

Storhandling :)

Publicerad 2012-04-22 12:31:00 i Allmänt,

Jag ställde klockan på halv tio så jag och pappa kunde åka och storhandla. Så skönt att ha alla basvaror hemma nu så jag slipper släpa massa matkassar :)

Mina föräldrar åker till min bror i USA på tisdag. Per tar examen! Min bror är så duktig, han är en riktig wonderchild! Smart som en Gud är han haha.. Han har fått så många priser i skolan, nu fick han ett till i veckan för bästa ekonomstudenten på skolan :D
Det känns så sjukt trist att jag inte kan åka med. Så är det när man får sjukpengar från försäkringskassan... Men men jag ska ha det mysigt med Mimmi när dom överger oss, och får ha telefonkontakt :-) Jag kommer varva och bo hos dom och hemma och har en kompis som bor i min lägenhet när jag inte är där.
Nu ska jag äta lite subway mat vi köpte på vägen hem och sova lite till. Usch vad mycket sömn jag behöver för att funka hihi..

<3

Lugn kväll. Fortsätter bli bättre :)

Publicerad 2012-04-21 22:24:00 i Fibromyalgi,

Nu har jag varit ute och gått. Kändes verkligen i kroppen, Gud så ont jag fick mot slutet men det löser sig med lite vila :) Nu har jag bänkat mig i soffan hos föräldrarna. De kom precis hem från vårbal. Riktigt stiliga är dom :D Jag ska bara småkolla lite på filmen Baksmällan som går på tv och sen sova :)

<3

Börjar bli bättre nu

Publicerad 2012-04-21 13:55:00 i Allmänt,

Nu börjar jag må bättre igen! Fortfarande feber och lite smålkrasslig men nu rör jag mig runt i lägenheten :D Skönt! Nu har jag ätit pasta med stekt gravad lax och crème fraîche med gräslök och kryddor. Idag var det rätt gott att äta :-)

Tagit mig i kragen och duschat.. Wohoo :)

Publicerad 2012-04-20 21:02:00 i Allmänt, Hälsa,

Nu har jag tagit mig i kragen och duschat och borstat tänderna. Kände verkligen hur jag stank feberfrossa.. Euuw. Jag hittar inte min turbanhandduk så får byta till en torr kudde snart också :) Nu orkar jag vara vaken en liten stund iallafall. Så lite bättre är det men febern och frossan är kvar. Strax måste det sovas igen.
Mamma var här förut med mat och dryck, så gulligt. Jag har legat under eltäcket och det vanliga ovanpå sen igår. Och Mimmi har legat på min axel. Är jag sjuk så tar hon hand om mig :) Plutten. Hon har också legat och yrat och drömt. Får lägga upp en film sen :)

Klockrent att jag sa igår att jag skulle skippa vattengympan idag, så jag skulle orka "ha helg" haha.. Självklart blir man sjuk då ;) Imorn hoppas jag vara på benen igen. Hoppas hoppas.
Hoppas ni har en trevlig fredagskväll, vet att många fibrosar mår dåligt nu.. Jag svarar på kommentarer mm när jag orkar
(nu åker världens snyggaste gamla jobbtröja på. Min favoritfärg också. Eller inte.)



I got the fever

Publicerad 2012-04-20 13:04:00 i Fibromyalgi, Hälsa,

Jag har inte kommit ifrån sängen, förutom när jag åt lunch med pappa vid bordet då ;) Jag har fått i mig mat, men nästan ingenting att dricka. Mår illa och frossar fortfarande. Så fort jag har bara lite feber blir jag helt sänkt. Jag är så trött så trött, orkar knappt hålla ögonen öppna. Skulle vilja spy lite hehe.. Aja hoppas det är kortvarigt! Sånt här har jag inte tid med! Nu måste jag halvsova vidare med min trogna vän bredvid mig :)
Kram

Mår jättedåligt

Publicerad 2012-04-20 09:26:00 i Hälsa,

Är jätterisig frossat hela natten. Slut och halvsover hela tiden. Helt förstörd pappa får komm med lunch för jag kommer inte upp..
Kram

Titta!

Publicerad 2012-04-19 21:02:00 i Allmänt,

Titta vilka fina tulpaner jag fick av Gea! Så gulligt av henne :D hon är väldigt duktig på fina gester Gea, det uppskattas verkligen :) kram

Utan både tramadol och fitline

Publicerad 2012-04-19 20:12:00 i Fibromyalgi, Fitline,

Sen igår vid lunchtid har jag inte tagit fitline (och inte heller tramadol som jag inte gjort på snart två veckor)! Jag mår som vanligt typ. Jag har ju en dålig period nu men att plocka bort dessa verkar inte ha påverkat mig. Det jag tar nu är blodtrycksmedicin, tryptizol och sömnmedicin. Och så yoghurten. Jag fortsätter såhär nån eller några dagar till. Jag vill ta reda på om fitline gör skillnad gentemot att inte ta någon tramadol. Jag gick ju över från tramadol till fitline så vet inte hur skillnaden blir mellan inget och fitline. Hursomhelst hade jag ALDRIG kunnat sluta med tramadolen såhär utan fitline!!! Jag har tidigare skrivit hur dålig jag blir av nedtrappning av tramadol men när jag tog fitline gick det utan problem! Trodde aldrig jag skulle må såhär utan tramadol. Jag mår lika dant! Varför har jag tagit tramadol undrar man ju :p
Nu har jag inte varit utan fitline så länge men just nu märker jag ingen skillnad. Det blir väl tydligare om jag kör såhär några dagar till.

Hoppas ni har en trevlig kväll!
<3

Den sista tiden i skolan.. Med oförstående klasskompisar

Publicerad 2012-04-19 13:02:00 i Personligt,

Igår pratade jag med en gammal kompis. Vi gick gymnasiet tillsammans. Första ring gick jag i Blackebergs gymn sedan bytte jag till Andreasgymnasiet. Hon berättade att jag pratade om att jag hade ont men ingen lyssnade. Alla tyckte jag var löjlig och överdrev. Det kändes skönt när hon berättade det för att jag faktiskt har haft ont väldigt länge. Jag hyser inga agg mot omgivningen, för hur skulle de veta.

Jag kommer ihåg när jag hade blivit mycket sämre. Då gick jag i Andreasgymnasiet som var en kristen skola. Jag har aldrig varit religiös, men jag tror på något. Vi hade morgonbön och bibelkunskap. Det var väldigt intressant. Vissa saker kunde jag hålla med om och vissa inte.

Jag kommer ihåg att alla tyckte jag var konstig som oftast pluggade hemma. Jag fick hoppa av skolan flera gånger men med hjälp av vår fantastiska rektor kunde vi ordna ett individuellt program åt mig.

En sak jag aldrig kommer glömma är elakheterna från klasskompisarna. De tyckte att jag blev särbehandlad och blev arga på mig, fast det var lärarna de borde gå på. En tjej i klassen, som var väldigt religiös, blev förbannad för att läraren ville hon skulle ge mig kopior på en genomgång. Jag hade varit så dålig att jag inte kunnat vara med på förra lektionen. Det kunde hon inte ta alls. Religiösa människor kan bete sig riktigt illa, de kan bete sig som vilken annan människa som helst. Men det tror man ju inte. Det finns skitstövlar överallt. På något sett har religiösa människor ansetts vara finare och bättre människor, men som med allt annat handlar det om hur man är och gör, inte vad man tror på.

Detta hände under sista året i gymnasiet. De tyckte inte illa om mig utan om hur skolan anpassade sig efter mig. Självklart var jag väldigt ledsen över detta och kände mig kritiserad och ifrågasatt. Samtidigt som jag inte kunde förstå vad det var som var fel på mig.
Jag fick upp detta i mina tankar när hon berättade om gamla tider. Jag är väldigt glad att jag alltid haft det bra i skolan och med vänner i övrigt, för den korta tiden som jag utsattes för detta var jobbig. Tycker otroligt synd om de som lidit genom skolåren.

För varje dag förstår man sig själv mer och mer, och varför man varit på ett visst sätt. Jag tycker det är skönt och jag kommer verkligen nånstans. Jag lär känna mig själv mer och mer :D

<3

Fortsätter ändra i schemat

Publicerad 2012-04-19 12:19:00 i Fibromyalgi, Sjukvården,

Igår gick det inge bra. Första lektionen på kursen gick hyfsat, men sen mådde jag så dåligt. Kändes som jag skulle spy när som helst. Men jag hade ju läkarbesök efter så kunde inte gå hem. Väl hos läkarn var jag världens vrak. Totalkaos i huvudet och kunde inte förklara nånting och grinade. Hade så jäkla ont i huvudet och kände mig utbränd som jag gjort alltför ofta senaste tiden.

Jag visste från början att jag egentligen inte skulle klara av den här kursen. Det är för mycket, men om läkaren vill så går man med på det och tänker att man iallafall måste prova. Sen är jag sån att om jag ger mig in i något måste jag fullfölja det. Jag borde ha satt stopp för länge sen. Jag blir ju så himla slut och ligger mest resten av veckan. Efter varje onsdag-torsdag har min hjärna fått nog. Det är svårt att bara vara social och prata i telefon. Kroppen försöker ge varningssignaler men jag lyssnar inte. När en ny vecka börjar mår jag okej men är inte återhämtad, sen börjar det om. Idag ringer jag och bokar av ena lektionen nästa vecka för att jag helt enkelt inte klarar av hela kursen.

Nu ska jag gå en kort sväng med Mimmi och senare ska vi till veterinären. Det är jättefint väder även om solen försvunnit så ska bli skönt att komma ut i friska luften :-)

<3


Onsdag

Publicerad 2012-04-18 12:45:00 i Fibromyalgi, Sjukvården,

Jag mår inte super idag men är på väg till kursen. Efter det är det läkarn. Borde ligga i sängen idag faktiskt. Får väl i värsta fall lägga mig och vila under kursen. Jag sov som en gris inatt. Mimmi väckte mig 9.20. Var ute lite längre så jag slapp gå ut igen innan jag skulle åka. Jag är lite dålig på att uppdatera just nu men men :)

Hoppas ni har en bra dag! Kram

Dags att drömma sött.. :)

Publicerad 2012-04-18 00:19:55 i Allmänt,

Jag höll på att somna under behandlingen idag haha.. så efteråt åkte jag hem till föräldrarna och la mig i sängen och sov bort halva dan :D Då hade de redan hunnit vara ute med Mimmi och ätit.
Jag trodde det skulle bli svårt att sova inatt med, men det verkar inte bli några problem! Jag behöver tydligen sova en massa och har inte haft ork till mycket mer än att mysa men så skönt det är att bara vara ibland! Fick lite massage av mamma på axlar och nacke, för doktorn sa ju igår att anhöriga kan hjälpa till att lindra smärtan med massage! Ha ha ingen ska komma undan det från och med nu!

Sussa sött :) <3

Igår och idag :)

Publicerad 2012-04-17 13:22:29 i Allmänt,

Igår var vi på anhörigträff på sjukhuset. Min läkare pratade lite allmänt om fibromyalgi och inte så detaljerat. Så inget nytt. Mina föräldrar, mormor,morfar, Nazza, Zarah och hennes man var med. Mormor tyckte det var jättekul att jag bjudit med dom :-) Hon är nyfiken. Jag har ont jämt och alla(?) symtom, alltså svår fibromyalgi. Många har lindrigare fibromyalgi, med inte lika utbredd smärta som inte är konstant och har inte så många symtom. Om man har fibromyalgi sover man dåligt, är alltid trött, oavsett hur mycket man än vilar/sover. All energi går till smärtan. Läkaren pratade också om hur påfrestande det är att hela tiden ha ont. Man inte kan träna och göra saker som en frisk person. Psykiskt är det fruktansvärt jobbigt att ha ont jämt. Jag brukar säga att det känns som att alltid jobba övertid. Man är aldrig ledig! Så när folk säger "Åh så skönt att inte behöva jobba! Semester jämt" så blir jag irriterad för visst f*n vore det skönt. ATT HA STÄNDIG VÄRK ÄR ETT HELTIDSJOBB! Det hade varit skönt att ibland vara fri från smärta nån minut bara. Lyxigt! :) nu kom jag från ämnet.. ;)

Efteråt gick vi hem till mamma och åt Thai mat. Sen var jag helt färdig.



Men nu är det tisdag! :D Idag var jag ute med Mimmi vid lunch och sen fick hon torrfoder blandat med "gottis". Hon är expert på att plocka ut bara det hon vill ha :D smarta djur.
Btw, min lilla hund är tokig i mormor och morfar, av dom får hon alltid knäckebröd! Haha. Matvrak?

Nu är det dags för behandling på Vidarmottagningen!

<3

 

 

 

Lunch

Publicerad 2012-04-16 12:08:48 i Allmänt,

När jag skulle äta lunch dök Mimmi ner i smörpaketet. Vi hade en liten kamp och hon bytte smörpaketet mot smörkniven :D

Jag hällde min Oboy innanför tröjan istället för i munnen hehe

Och nu vill fröken ha min sista brödbit också, så måste dra ;)

<3

Mimmimusen

Publicerad 2012-04-15 22:34:12 i Allmänt,

Nu kom Mimmimusen hit. Hon började löpa idag :D Hon är lite dålig på att hålla efter så hon får ha ett egendesignat tikskydd.
Mimmi har lite problem med löpen. Hon har haft dubbel&trippellöp sista gångerna. Alltså att det går 1-2 dagar från hon slutat löpa till hon börjar om från början igen. Vi har pratat med veterinären om det och vi sa att om det händer denna gång också får vi fundera på att göra om lite därbak. Det är ju jobbigt för henne.. Så vi hoppas det blir ett singellöp! Yeeey! :-)

Men nu är det bra mysigt! Hihi
<3

Psoriasis

Publicerad 2012-04-15 15:05:46 i Allmänt,

Jag har problem med min hårbotten, som så många andra med fibromyalgi. Psoriasissymtom är vanligt att ha. Jag har använt kutanlösningar men det gör bara ont och håret blir äckligt. Sen måste man använda det regelbundet för att det inte ska bli värre. Jag fick tipset sv min vän Eva, hon som sålt schampo till mig. Hennes kille har också problem med hårbottnen och använder ett matrixschampo(Matrix actrol anti-dandruff) som funkar jättebra på mig(och mina föräldrar). Det luktar gott och håret mår också bra av det. Tyvärr ska detta utgå från sortimentet men ingen ersättare kommer komma. Så om ni får tag på det, prova! Jag har en flaska på 1,5 liter, kostar ca 3-400kr och sen i december har vi tillsammans gjort av med 1/8 av flaskan. Så värt det!
Skynda innan det försvinner!

<3

Söndag

Publicerad 2012-04-15 14:52:40 i Allmänt,

Idag mår jag bra. Väldigt seg och trött men annars bra :) skönt. Imorn har jag en miljon samtal att ringa och sen vid fem är det anhörigträff på St Görans smärtklinik. Jag tar med mig halva bekantskapskretsen :D haha. Bara de som är intresserade såklart. Föräldrar, mormor, morfar och en kompis. Zarah kommer också med sin man. Kan inte förstå hur lite hjälp hon fått under tiden hon varit sjuk. Från sjukvården menar jag. De har aldrig varit på en anhörigträff ens. Dåligt.

Ibland är det skönt för alla parter att de förstår vad fibromyalgi är rent praktiskt och också för att kunna vara delaktiga. Sjukdomen är ju en del av en.

Det är oftast lättare att ta till sig det om det är nån annan än den sjuka som berättar. Det blir mer på riktigt. Jag är så glad att det finns intresse i min omgivning att förstå. Det är fest viktigaste. Att man FÖRSÖKER förstå.

Jag måste diska, har inte en ren gaffel ens. Men jag har verkligen ingen lust idag! Haha så jag lyssnar på reggae och pysslar med annat :) Det får lösa sig när det är dags för middag. När man är så hungrig att man måste! :D

Hoppas ni har en trevlig söndag! (OBS,söndag är en vilodag ;) )

Bara en dag

Publicerad 2012-04-14 22:09:48 i Allmänt,

Mår inge bra idag. Min kropp har lagt av. Blandar ihop bokstäver, har svårt att koncentrera mig, kroppen vill inte. Den säger att det varit för mycket. Msgen krånglar och jag måste kissa hela tiden.

Det är dags att vila och komma igen. Så är det bara. Inget mer med det. Allt går över förr eller senare. Mamma och Mimmi var och hälsade på och jag fick presenter :) Tack mamma! <3

Kram

Snart Godnatt

Publicerad 2012-04-13 23:47:42 i Allmänt,

Grannarna är igång igen. Om en timme ringer jag störningsjouren. Jag ska banne mig få sova hemma i mitt eget hem. Just nu är det inte så illa, kanske är för att jag inte lagt mig än. Men sen du, blir det arga Malin i farten! Så för deras skull hoppas jag dom tystnar lite till ;)

<3

Hjälpmedel

Publicerad 2012-04-13 22:36:29 i Allmänt,

Den här använder jag när jag ska öppna burkar, PET flaskor och flaskor med kapsyler. Det finns massor av olika varianter på öppnare men den här
funkar på allt! Då behöver man inte ha en miljon grejer i lådorna utan bara en. Jag tycker den är värd priset för att slippa få mer ont och överanstränga sig. Jag brukar till och med ställa ner det jag ska öppna på gummiplattan på golvet för att använda hela kroppens tyngd istället för att bara använda axlar, nacke och armar :) Gummiplattan är superbra för man behöver inte hålla emot utan bara hålla i greppdelen.

Den finns att köpa på bl.a. Uriform i Stockholm (Mariatorget) för 180kr.
Och på Varsam(Kungsgatan i Stockholm, Västerås, Örebro och på hemsidan) för 150kr +ev frakt.

H&M

Publicerad 2012-04-13 20:42:57 i Allmänt,

Idag fick jag ett mail om vip- shopping på Hm som jag anmälde mig och min mamma till. Det var begränsat med platser och de mallar de som får komma. Jag har fått ett mail att vi får komma :) Då bjuder de på frukost och man får rabatt på allt man köper :D Yeey! Så prova maila om ni vill komma!
Jag kom på sen att mamma och pappa är i USA då, hade annars varit klockrent för mamma är en riktig shopaholic! Ska se om man kan ändra "vän" hihi :) Inte helt fel när man ändå behöver något. Man kan också lämna intresse för förhandsshopping av H&Ms Fashion against aids. Det har jag inte fått svar på så får se hur det blir med det.
Detta gäller dock bara för medlemmar

<3

Överkörd marshmallow

Publicerad 2012-04-13 17:14:24 i Allmänt,

Jag är helt förstörd! Jag har legat och sovit. En sån där sömn som man bara mår dåligt av, obehaglig och störande och som jag mår illa av. Ännu tröttare är jag. Usch. Mår mycket sämre än innan. (Kanske haft för lång tids sömnbrist så det inte räckte med nåra timmar som söta Zarah sa). Får se när jag kan resa mig. Mår illa och min kropp har bara lagt av. En degklump. Åt det hjärndöda hållet.

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll då ska jag försöka hänga upp kroppen på galgen iallafall ;) Kram

Vattengympa

Publicerad 2012-04-13 11:02:01 i Allmänt,

Vattengympan gick bra. Vår sjukgymnast var ledig så vi hade hennes kollega istället. Det blev helt annorlunda träning så det lär kännas i kroppen. Jag tycker det är jättejobbigt när man tränar samma kroppsdel flera övningar i rad. Får sån mjölksyra och värk då..
Nu ska jag hem till mamma och lämna väskan och gå en sväng med Mimmi. Sen måste jag sova! Jag klarar inte av att gå upp vid sju för jag somnar så sent på nätterna och sover dåligt. Jag ska köra på säkert kort och sova hos mamma haha :) Lika bra

<3

Min kväll

Publicerad 2012-04-12 20:48:59 i Allmänt,

Nu har Gea varit här.. och jag skriver det här för tredje(!) gången..

Hon kom hit med en massa mat, sallad med färska räkor och gott bröd. Så lyxigt :)
Jag ska få prova en yoghurt hon gjort för att se om magen blir bättre. Min mage har krånglat sen jag började med fitline, och jag har fått svårt att kissa. Det är nog utrensningen som gör det så yoghurten kanske ger en extra skjuts! Jag fick också prova en annan variant på activize pulver. Denna skulle man blanda i varmt vatten. Det smakade som Glühwein, en blandning mellan saft, glögg och te. Gott :)

Snälla Gea kom också med en present! Jag fick ett jättefint armband som säljs på http://www.ingridssmyckeskrin.se/. Genom att köpa det stöttar man forskningen av Fibromyalgi. Jag har tidigare bara sett det på bild och trodde det var stort och klumpigt. Men det var litet coch nätt. Och jättefint :)
Varför denna lyx undrar man :D



Idag beslutades att det dras ner på ytterligare aktiviteter. Min hjärna är så överbelastad att det inte funkar som det är nu så detta måste göras. Ska bli skönt att inte "jobba övertid" ett tag. Det kanske är svårt att förstå men jag går på så mycket behandlingar och aktiviteter att min hjärna inte kan hålla ordning längre. Jag är mentalt utröttad och det förstärker symtomen. Det här blir bra det, kom tillbaka nu kvalitetstid! Nu är det dags att få ihop livet igen :)

<3

Musik och fibromyalgi

Publicerad 2012-04-12 12:26:20 i Allmänt,

Jag lyssnar alltid på musik när jag är på väg nånstans. Jag tycker det är jättejobbigt när det är obalans i ljudet i hörlurarna. Alltså när man gör musik kan man göra så vissa ljud kommer "från höger" till exempel. Har ni tänkt på det? Vissa låtar jag lyssnar på är det en konstant obalans så att mer ljud kommer från era hörluren. Det är väldigt uttröttande och jag blir vinglig. Det är väl inte så konstigt, eftersom en fibrohjärna har svårt att göra olika saker med höger och vänster halva. Det har gjorts studier när personer med fibromyalgi och friska personer gjort rörelser med bara ena halvan av kroppen. Det har visat att det är svårare för en Fibrosjuk och kan öka symtomen. Har ni hört det förut? Väldigt intressant eller hur :-)

<3

Torsdag

Publicerad 2012-04-12 12:13:23 i Allmänt,

Jag är en tröttis idag! Hehe.. Konstigt va? Precis när jag publicerat mitt inlägg fick en granne spel och skrek "jävla horungar", ringt polisen, ringer hyresvärden imorn osv. Haha. Klockrent. Förutom ordvalen då :)

Nu är det dags för möte, får se om det tar mycket längre tid att åka pga ombyggnation av Stadshusbron. Senare idag kommer Gea och hälsar på :) Det är ju hon som fått mig att prova fitline. Jag behöver nog ändra doseringen lite för min mage är bråkig och jag har svårt att kissa. Kanske utrensning fortfarande :)

Här är en bild på mig och bebis från igår! Hon är helt pusstokig! :D Hon vill gärna ligga och snusa nära mitt ansikte hihi.. Min lilla prinsessa <3

Ha en bra dag mina vänner!

J*vla ****

Publicerad 2012-04-12 00:32:19 i Allmänt,


Jag är så jävla less på grannarna mitt emot! Vart är föräldrarna?! Varje helg i över en månad och minst 1-3 veckodagar är det röj i lägenheten och på balkongen. Nu får det vara nog tycker jag... Men jag orkar bara inte ta tag i det. Varför gör ingen annan det för? Juste, vi är svenskar ;) Ingen vågar och väntar på att nån annan ska göra det, inklusive mig. haha..

På tal om svårsovna nätter(förutom mina eländiga vägg i vägg- grannar) ska det bli dagis i huset mitt emot. Det var på väg för ett år sen men stoppades av dom boende. Jag upptäckte detta först igår när de satt lappar om öppning 1 maj på fönstren. Hur gör man nu? Är det för sent att stoppa?

Hoppas ni drömmer sött :)
<3

Mentalt slutkörd..

Publicerad 2012-04-11 20:50:47 i Allmänt,

Jag är helt slut mentalt nu så det blir skippa telefonen, vila, ta det lugnt och sova. Vilan har inte räckt till idag men imorn är jag tillbaka med ny kraft!

Trevlig kväll! <3

Halvledig

Publicerad 2012-04-11 14:24:44 i Allmänt,

Jag och Mimmi har varit i "hålet" i Rådhusparken idag. Hur mycket hundar som helst var det där. Det brukar på sin höjd vara fem hundar men nu var det minst 25! Skönt så springer hon av sig medan jag latar mig :D

Jag har ju som vanligt inte stenkoll utan upptäckte idag att jag skulle vara på sjukhuset senare. Första lektionen är halvgrupp och andra är bara en halvtimme idag. Känns ju lite onödigt att åka dit men inte vill jag betala över 100kr för att slippa ;) Om en kvart ska jag vara där hihi.. Även fast jag fått extra tid idag så är jag ändå sen.
Tur att jag kan blogga på vägen :)

<3

Fresh.. Oh so fresh!

Publicerad 2012-04-10 20:50:40 i Allmänt,

Haha fy vad jag känner mig ofräsch nu. Känner verkligen hur jag luktar av solumoljan. Bara 12 timmar tills jag får duscha! :D
Jag har fortfarande inte tagit tramadol! Inte sömnmedicin heller. Blev lite jobbigt med smärtan efter behandlingen men det blev bättre.
Idag har jag träffat två tjejkompisar en stund. Mys :) Imorn är det smärtkursen på sjukhuset och sen kommer Eva, en kompis jag lärde känna på Vidarkliniken. Jag bodde där tre veckor i höstas. Vi bodde grannar. Hon har fixat Matrix schampoo åt mig till kompispris. Det gillar vi :) Förhoppningsvis hinner vi umgås lite också.

Trevlig kväll! <3

Tisdag

Publicerad 2012-04-10 12:26:03 i Allmänt,

Nu har jag och Mimmi varit i skobutiken och lämnade en chokladlåda som tack till dom anställda som hjälpte mig förra veckan med tjuven :-) Fick också med ett par skor dom beställt hem åt mig. Dom var så snälla sist och gav mig även massa rabatt!
Jag skulle inte hinna hem med Mimmi så lämnade upp henne på mammas jobb. På vägen dit blev jag nerskiten av en fågel.. Haha.. Just my luck!
Nu ska jag till Rosenlunds sjukhs på behandling på Vidarmottagningen. Så om det är nån som stöter på mig efteråt vet ni varför jag luktar konstigt. Får insmörjning av en solumolja som verkar värmande och smärtlindrande, men det luktar väl sådär ;)

Kram!

Att bli sjuk

Publicerad 2012-04-09 20:45:06 i Allmänt,



Nu är jag hos päronen ;) Mimmi fick en morot som muta, jag brukar inte vara poppis när jag har "lämnat" henne.

Vi har ätit entrecote, gravad lax, skagen m.m. lyx! Idag är det sista avsnittet av 30 grader i februari så jag ser nog på det här innan jag går hem.





När jag precis hade fått diagnosen Fibromyalgi var en sjukt jobbig tid. Man kunde sätta fingret på sina problem men samtidigt blev det som en dödsdom. Jag tror jag grät hela den sommaren. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, var hela mitt liv förstört nu?
Idag vet jag att allt inte är förändrat, men det mesta har blivit svårare än innan. Jag vet nu att jag kan hitta lyckan trots fibromyalgin, men min väg dit är och har varit lång.
Jag är en grubblare som inte riktigt kan låta mig själv vara lycklig. Jag väljer medvetet fel killar, som jag kanske inte känner så mycket för. Då är det ju inte lika jobbigt om jag förstör allt. Jag har kastat bort mycket tid på att känna att jag inte duger.
Det är först nu jag känner att jag faktiskt är en individ. Jag heter inte Fibromyalgi. Jag heter inte Sjukskriven. Jag heter inte Gnällkärring. Jag heter Malin. Och vad Malin är, bestämmer jag helt själv.
Nu har jag börjat sätta ner foten. Ingen ska trampa på mig. Ingen ska kunna övertala mig till något jag inte vill. Ingen ska få göra mig ledsen på grund av deras okunskap.




TIPS
Jag har fått frågan ett par gånger om jag har några tips till någon som precis fått diagnosen. Jag skriver ner några punkter som jag tycker är viktiga.

  • Läs på om sjukdomen så du vet vad den innebär men läs inte ordagrant! Allt gäller inte på alla. (Det är svårt att förklara för omgivningen om man själv inte förstår).
  • Hitta någon du kan prata med som förstår, gärna både i omgivningen och utomstående(tex samtalskontakt).
  • Ta en sak i taget. Vila efter allt du gör. Pausa!
  • Ta reda på vad du mår bättre av. Värme/kyla, ändrad kost, yoga, vattengympa, hjälpmedel, skoinlägg m.m. Prova!
  • Stressa inte
  • Känn efter. Vad försöker kroppen säga? Försök att hitta någon form av balans. Hur mycket klarar kroppen, hur mycket måste jag vila? Måste du göra något på ett annorlunda sätt? Kanske borde du ta bilen och storhandla istället för att småhandla hela tiden.
  • Glöm inte att efter en dålig dag kommer tillslut en dag som är lite bättre.
  • Unna dig att ha roligt!
  • Och viktigast av allt.. Släpp aldrig hoppet! Ge inte upp dina drömmar. Det finns ingen som vet om du kommer nå dina mål i förväg. Man kan behöva kompromissa lite och prioritera annorlunda(Du kanske måste acceptera att du inte kan jobba heltid till exempel, men det är kanske inte är det viktigaste i livet). Låt inte Fibron ta över hela ditt liv.


NEDTRAPPNING AV MEDICINER

När det gäller nedtrappning av medicin är jag av åsikten att det ska göras på dina villkor. Alltså när du är redo och kan hantera en eventuell försämring(en tillfällig försämring). Om du mår mycket sämre utan medicin när det gått ett tag kanske det är bättre att ta medicin. Livet ska inte bara vara en kamp om överlevnad. Det ska vara värt att leva också.
Jag rekommenderar inte att trappa ner snabbt som jag gjorde med tramadolen. Det är bättre att trappa ner långsamt för man vet aldrig hur kroppen reagerar. Ha helst någon i din närhet som kan hjälpa till och finnas  där om det blir jobbigt.



Ställ gärna fler frågor! Jag svarar på vad som helst(nästan hihi). Ni får gärna skriva en kommentar och be mig maila, eller maila mig direkt om ni inte vill ta det öppet: [email protected]
(jag vet, jag måste ordna en kontaktruta på bloggen hehe)

Kram på er!
<3

Mediciner nedtrappning, Lyrica, Tramadol

Publicerad 2012-04-09 14:26:15 i Allmänt,


Alla läkare jag har träffat säger att min kropp är väldigt känslig. Känslig mot förändringar, yttre omständigheter mm. Jag tänkte skriva om mediciner idag, och hur jag reagerat på dosändring/uttrappning.




LYRICA
Förra julen skulle jag trappa ut Lyrica(epilepsimedicin som kan fungera mot smärta). Enligt läkare hade jag cirka 90% av biverkningarna! Jag blev förändrad både fysiskt och psykiskt på ett sätt som inte är hälsosamt. Mådde riktigt dåligt.
Vid uttrappningen fick jag en rejäl "avtändning", kunde inte sova, fruktansvärd huvudvärk, illamående mm. Jag stod bokstavligen och dunkade huvudet i väggen för att det kändes bättre. I tre veckor. Usch. Det tog lång tid innan jag började må som jag skulle igen. Det blev en riktigt lång svacka.





TRAMADOL/TRADOLAN
Jag gick över till tramadol förra vintern.
Jag trappade snabbt upp till maxsdos (det hållet funkar tydligen). Sedan varvade jag i treveckorsperioder med att dra ner lite grann för att sedan gå upp igen. Effekten försvann liksom med tiden och jag behövde höja konstant, så jag löste problemet så. Det blev 3 dagars helvete och sedan med ökad dos bättre och bättre osv. Det var tufft.

I maj förra året(2011) tyckte läkarn det var dags att trappa ner på tramadolen. Han sa;halvera dosen snabbt på en Max två dagar. Självklart ifrågasatte jag det och han hade motiveringen "du drar bara ut på eländet annars".

Varningsklockorna ringde i mitt huvud. Men vad gör man? Läkare vet ju bäst, smärtläkare till och med. Hade så ont så jag ville dö. Andnöd, hjärtklappning, vidrig smärta i skelettet och kroppen. Kunde knappt röra mig. Kändes som kroppen skulle explodera och dö när som helst. Jag fick åka taxi till sjukhuset.

Att tillägga: Det tog mig över 5 månader att bli hyfsat okej efter detta. Det blev en sån stor pärs för kroppen. Jag hade vid samma tidpunkt börjat läsa en kurs på distans men den fick jag avbryta. Bara att försöka läsa fick mig att spy.




Man undrar ju verkligen vad läkarna stoppar i oss för skit. Berätta gärna hur det gått/går för er med medicinering


Kram!





Adrenalin

Publicerad 2012-04-08 23:57:39 i Allmänt,

En Fibbe ska inte få för mycket adrenalinkickar. Jag ska teoretiskt sätt undvika:
Stressa
Musik
Dans
Sport
Alkohol
Sex
Festa
Busa


Jag lever på adrenalin. Tänker jag ändra på nåt?

Njaaee,, inte direkt. Men kan väl vänta med fallskärmshoppningen ett tag då ;)


Förresten borde jag sätta upp gardiner i vardagsrummet så folk inte undrar vad jag sysslar med när jag dansar :D Fast dom tror nog redan jag är knäpp!

Kallt!

Publicerad 2012-04-08 23:17:57 i Allmänt,

Såhär kallt var det inte när jag åkte hemifrån :) Jag åker hem själv idag, sparar skjutsen till nästa gång ;) Kan va bra att röra sig lite så man sover gott sen.


Jag har haft en underbar kväll!

Och... Jag har inte tagit några tramadol än yeeyy!


Ska sova med eltäcket igen, så blir smärtan inte så jobbig :)

Natti natti!

Känner inte

Publicerad 2012-04-08 14:08:02 i Allmänt,

Ännu känner jag inte av några större smärtor av utebliven tramadol. Brukar kicka igång nästan exakt två timmar efter jag normalt tar den. Alltså nu. Hoppas hoppas. Men kan inte låta bli att tänka på att det i princip är gratis med tramadol jämfört med fitline. Vilket mår man bäst av? Det får visa sig. Precis när jag tagit fitline mår jag illa men det går över rätt fort. Skillnaden jag märker just nu är att "den jobbiga" smärtan är hanterbar, den som brukar explodera utan tramadol. Allt går långsamt och jag behöver vila mycket mer. Får inget gjort just nu. Tidsoptimist-dag typ ;)


I'll update you! <3

Typiskt

Publicerad 2012-04-08 11:07:47 i Allmänt,

Jag vet inte om jag tog nån tramadol igår... Jag har ingen aning. Gör ofta saker automatiskt och nattmedicinerna ligger alltid framme. Hehe jag får väl hälla i mig lite näringspulver och gömma medicinkartorna :D

Kram

Läggdags

Publicerad 2012-04-08 00:20:38 i Allmänt,

Jag ska försöka att inte ta tramadol nu. Om det blir för jobbigt tar jag det ändå. Vill se hur pass mycket fitline funkar! Håll tummarna att det går nu :) Sov gott

<.3

Promenad

Publicerad 2012-04-07 16:20:06 i Allmänt,

Mamma ringde och tvingade ut mig på promenad så jag tog en vända i stan. Köpte tofsar och knappnålar :D Storshopping!
Nu ska jag handla mat och sen hem.


Imorn är jag bjuden på middag hos Zarahs familj :) Blir mysigt! Köpte ett kinderägg som sonen ska få, sötaste pojken i världen! Jag vill stjäla med mig honom hem.. Ska göra ett försök imorn ;)


Glad påskafton!

Publicerad 2012-04-07 13:03:43 i Allmänt,

Nu har jag fått tillåtelse att titta i påsen från föräldrarna, nu är det påsk på riktigt! :D

Måste gå en sväng och handla. Nu har jag inte ens rester kvar i frysen!


Tack snälla mamma och pappa <3

Systuga

Publicerad 2012-04-06 22:25:33 i Allmänt,

Nu har jag sytt och lagat lite grejer. Duktigt va? Haha har en hel hög som väntat i ett par år till och med :D Samtidigt har jag småtittat på Min brors flickvän, Legally blonde och Evan allmighty.

Jag tog resten av fitlinedagsdosen vid sex, blir genast lite piggare i huvudet men samtidigt väldigt trött och slö i kroppen. Jag har druckit nästan 3 liter vatten idag!!! Brukar ha en kanna vatten på soffbordet som jag redan fyllt tre gånger :) Blir åtminstone en halv till innan det är sovdags. Har känt mig lite mer som Malin än vanligt! Mitt "go" har kommit tillbaka, får nästan lust att dansa loss lite :D Jag saknar Malin. Är så skönt att hitta delar av den jag en gång var.



Jag lovade mig själv att inte gå utanför porten idag. Det lyckas jag aldrig hålla men idag har jag inte ens gått ut i trapphuset och slängt soporna hihi.. Soppåsen står kvar vid ytterdörren haha


Nu ska jag ta en tramadol och restoratepulvret :)


Kram på er! <3

Kreativ

Publicerad 2012-04-06 17:06:45 i Allmänt,

Jag tog en halv skopa fitline basic efter lunch och 1,5 skopor activize, smakar som sån där tropisk fruktdryck. Jag tog halv dos. Kände lite kryp och kittlingar i ansiktet en stund. Jag tycker det är skönt :)


Jag har nu kunnat sitta med datorn uppslagen på tvn i flera timmar utan att knappt behöva flytta mig närmare. Jag har såna problem med mina ögon och synen försämras kraftigt när jag koncentrerar mig, brukar få flytta närmre och närmre tvn tills jag nästan nuddar med ansiktet hehe.. Sen behöver jag vila för att jag är så slutkörd. Men idag har det gått mycket bättre.

Jag kan tänka mer klart, är mindre orolig och stressad. Är till och med kreativ, och har tagit tag i att sy upp byxor mm utan att jag blir totalt hjärndöd. Jag är jättetrött och seg så har lätt att fastna framför tvn, som vanligt :) massa bra filmer på tvn också hihi..

Jag är jättetörstig och dricker massa vatten och springer på toa. Det är utrensning på hög nivå ;)

Så hittills känns det bra, jag hoppas att det kan fungera mot smärtan, nu har spänningarna i kroppen släppt lite, men vågar inte plocka bort tramadolen än, kanske om några dar för att se om fitline fungerar på det. Jag tycker det här är så spännande men är samtidigt orolig att det kanske inte kan hjälpa mig så mycket som jag vil. Man har ju provat så mycket och trots att man märker skillnad vet jag inte om det kommer sitta i. Det är den ständiga rädslan och våndan inför att prova något nytt.

Gud vad jag skriver, nu ska jag sluta så ni orkar läsa :D

Kram på er era små kycklingar! <3
Och passa på och njut av ledigheten, lämna storstädningen till senare ;)

Jag hoppas ingen kommer...

Publicerad 2012-04-06 15:14:28 i Allmänt,

Jag har ätit upp hälften av godiset. Är lite orolig att det ska komma påskkärringar hehe måste sluta äta upp allt godis!

Jag har nu sorterat bort det godis jag vill ha för mig själv.. Blev inte mycket kvar i skålen.. Hehe :p

Skärtorsdag

Publicerad 2012-04-06 12:27:48 i Allmänt,

Idag är det Skärtorsdag och det snöar! Vad händer med världen? En gång haglade det på min födelsedag. Det var jättevarmt och vi hade kalas utomhus. Helt plötsligt haglade det sten kändes det som. Den 10 juni :)

Aja, sovit ganska gott och länge. Nu är det dags för frulle.. Eller det äter jag aldrig hehe utan går direkt på lunch :)
Sen ska jag ta fitline morgonmix

GLAD PÅSK KÄRA VÄNNER!! <3

(firas med basilikahalloumi-sallad och kallrökt lax i bit)

Provar Fitline

Publicerad 2012-04-05 20:52:55 i Allmänt,

Jag är så trött! Låg och vila och höll på att somna :) Idag var G här, jag fick prova fitline. Så himla gulligt.


Fitline är näringstillskott i pulverform. Kan användas till att gå ner i vikt men också mot smärta och piggar upp en.
Vilken känsla! Efter ett tag kröp det i ansiktet och började blossa upp, såg mest fräsch ut. Kände hur jag började slappna av i kroppen så skönt! Jag provade activize och restorate. Sen sprang jag iväg och handlade, hade fått mina visitkort också till posten. Kändes ovant i kroppen. Mindre ont på nåt sätt. Jag har legat och vilat nu, blev så trött hihi tror det kan vara restoraten?


Nu har jag duschat, har inte ätit än. Känner mig inte hungrig. Annars äter jag hela tiden, har sånt sug hehe. Brukar känna som om jag har näringsbrist. Kan ju hoppas det är fitline som dämpar hungerkänslorna och crawings å blir man fit till sommarn! ;)

Jag ska prova en period så får vi se hur det funkar, spännande! Ni kommer få följa det här på bloggen :)


Trevlig kväll! <3

Lite senare..

Publicerad 2012-04-05 16:12:38 i Allmänt,

Mitt förra inlägg skulle skickats för några timmar sen men det fungerade inte. Nu har mamma hämtat Mimmi och dom är på väg till landet. Jag har också haft besök som jag ska skriva om lite senare! :) Nu ska jag åka och köpa en chokladask till dom anställda på butiken som tack för deras hjälp i veckan! Har också fått ett paket på posten som jag måste hämta ut. Har ingen aning om vad det är hihi :D Spännande!

Kram på er!
<3


(så här jobbiga var grannarna igår morse så Mimmi var tvungen att gömma sig under täcket) :D

Torsdag

Publicerad 2012-04-05 16:06:38 i Allmänt,

Nu är jag på promenad med Mimmi. Eller Mimmi springer runt med massa hundar i parken :) Jag sitter på backen och är helt blöt i rumpan haha .. Måste man sitta så måste man ;) Det är underbart med sol!! Men kallt är det. Igår lyxade jag och Zarah till det och satt på balkongen hos henne i solen. Så mysigt!



Idag ska Mimmi åka till landet med mamma och pappa, lyxigt. Hon vet att det är på gång och vart hon ska så hon är lite extra mammig idag :D Jag ska inte åka med. Idag är jag slut i kroppen, har ingen energi men kommer bli så lyxigt att inte behöva göra nånting i helgen. Latmask :-)


Igår fick jag massa symtom med ilningar som om nerver kommer i kläm i ben och fötter, kanske för mitt maraton i förrgår.

Lillebror är stolt!

Publicerad 2012-04-04 16:35:39 i Allmänt,

Pappa pratade med lillebror på Skype igår(han bor i USA). När pappa berättade vad som hänt satt min bror bara och log världens bredaste leende. Haha. Jag pratade med honom senare på kvällen och han skulle berätta för alla sina kompisar. Han var sjukt impad! He he..


Jag har förstått att han som blev gripen igår är välkänd. Vi hade tur. Om man säger så.

Kram

Bidrag

Publicerad 2012-04-04 14:31:42 i Allmänt,

"Fam Enell bidrar fortfarande till gripanden av ficktjuvar" haha.. Jag och mamma har fått gratulationer för ett bra ingripande, kul!

Nu ska jag träffa Zarah! Jag har ju min "lediga" vecka så måste passa på även om jag inte riktigt orkar :) Nu har jag iallafall nya skor på mig och inte platåklackarna jag sprang i igår hehe


Hoppas ni har en trevlig dag! Kram

<3

Telefoner

Publicerad 2012-04-04 14:24:15 i Allmänt,

Nu känner jag mig som ett "road kill" haha men så värt det. I got my phone back, vilken lycka! Jag har ALLT i den så hade inte varit så bra. Visst har jag alla nummer och så på min andra telefon men ändå. Ja, jag har ett till nummer, som endast mina föräldrar, bror och kanske nån annan speciell har ;)
Det är min akut-telefon så jag ska kunna bli nådd om det händer nåt. Det har blivit så eftersom det smsas och rings jämt när jag sover så jag stänger oftast av ljud och vibration på min vanliga telefon. Tänk er om det skulle hända brorsan nåt och jag inte vet om det för att jag inte har mobilen igång.


Detta skal hade jag på min telefon igår. Mitt i tumultet inne i butiken tyckte mamma att hon såg anade det en kort stund ur mannens bakficka. Men det visste inte jag förrän polisen kom ;)

Hursomhelst var det en väldigt bra färg som syns! Det är knallrosa, syns inte riktigt på bilden :)

Jag blev rånad!!!

Publicerad 2012-04-03 20:59:49 i Allmänt,

Jag blev rånad/bestulen idag!!! Var och prova skor med mamma och två män satte sig vid oss och var närgångna. Den ena liksom strök över och runt oss och snodde min mobil! Vi fattar inte hur han lyckades få tag på den, helt sjukt! Min mobil var borta, ringde men var bara tyst! Skrek åt mamma "ring pappa"(pappa är polis).

Det var en mörk påtänd kille som var hetsig och en latino som höll sig i bakgrunden. Mamma lyckades uppehålla dom och krävde mobilen tillbaka medan jag sprang till kassan och skrek "har ni kameraövervakning" och dom ringde på väktare. Jag blockerade utgångarna tillsammans med dom anställda.


Vi kämpade i fem minuter innan dom lyckades ta sig utåt. Vi försökte alla stoppa den mörka killen men han var hetsig och slet sig. Jag slet åt mig mammas mobil och började filma mörka killen och vänder mig sen om i rulltrappan och filmar latinon! Haha han kunde ju inte fly bort det var sååå klockrent! Bättre än tio stillbilder!


Nere på bottenplan skrek jag och försökte hindra dom men dom lyckades ta sig till utgången och stack åt olika håll. Mamma sprang efter den mörka, jag visste inte vilket håll jag skulle springa men sprang efter den mörka jag med.


Han sprang ifrån mamma, jag hade gett mig fan på att få fast honom så när han sprang genom sergelpassagen sprang jag genom Hm. Skrek "ring polisen", Jag såg honom genom glasrutorna och spurtade lite till och hann före ut på Drottninggatan och slet tag i honom! Han försökte slita sig loss och jag skrek "du får vad du vill"(bluff haha). Av ren TUR kom en civilpolis(Rickard) som inte visste om det här och tog tag i honom, han märkte av kalabaliken att nåt var fel. Mannen fortsatte diskutera med mig och till slut sa han att han ville ha "hundra" jag sa visst och han gav mig mobilen,


Jag ringde polisen och Rickard sa det är akutlarm, det håller på att bli för aggressivt, strax efter kom en väktare på segway och dom tvingades hålla fast honom båda två. Väktare och några anställda hade sprungit efter och hittade oss. Han släpades tillbaka upp i butiken och sen kom två poliser. Dom visiterade honom och hittade 4!!! Mobiler, kamera och så hade han tagit på sig nya skor och lämnat dom gamla och lite annat. Vi vittnade, fick vatten och visade filmen och printade foton från övervakningen. Sen åkte dom in med honom.

Sjuk grej!: Dom hade kastat i en sko i mammas väska, så larmet skulle gå om vi sprang efter så vi skulle stoppas, så dumma var som fan inte! Men vi sprang ändå.
Min halsduk stal dom också, men antagligen tog den andra snubben den men skitsamma.


Är så STOLT över min mamma, dom anställda och mig själv för att vi inte gav upp! Helt fantastiskt hur bra det gick! och vilken jävla tur vi hade!
Tack mamma, Veronica, Rickard och alla andra inblandade!!! Förhoppningsvis har vi gjort de andra som blivit bestulna glada!



När det gäller är jag sjukt organiserad och kämpar till sista droppen, fattar inte hur jag orkade nu efteråt. Jag var helt skakis när polisen kom. Vi skojade lite om att pappa jobbat som chef på stöldgruppen i City. Jag är pappas dotter!! Hahaha



In your face!!




<3

Min bebis

Publicerad 2012-04-02 23:40:45 i Allmänt,

Min lilla älskling är så jäkla mysig! Studsar upp på morgonen och ställer sig vid mitt huvud och är superglad och pussig :D Som om hon har saknat mig. Och på natten ska hon ligga nääära! Helst tryckt intill ryggen eller dela kudde och kramas. Hos mamma och pappa sover hon på golvet eller fotändan. Ha ha She loves me ;)



Inatt sover hon hos dom och det känns tomt som vanligt när hon inte är här. Saknar det lilla busfröt även om hon är så jobbig så man kan dö ibland. Bara känslan av när hon ligger nära eller busar gör att jag längtar så!


Jag sover faktiskt mycket sämre också när hon inte är här. Hon mår inte bra av att kastas fram och tillbaka för jag märker hur trygg hon är när hon varit hos mig ett tag. I början är hon lite kluven, vet inte om hon ska dissa mig eller vara klängig. Sen är hon bara helt underbar. Jag mår allra bäst med min lilla prinsessa, det är lycka!

<3 Godnatt kära vänner, sov gott! Kram

Skit också

Publicerad 2012-04-02 19:38:33 i Allmänt,

Jag ska inte tvätta. Inte en enda grej till. Min nya bh gick sönder. Är det Guds sätt att säga "nu får du inte göra sånt du inte klarar". Haha, jag tror det va. Billig var den inte heller. Så han måste verkligen mena det.

Hehe

<3

Hopplös

Publicerad 2012-04-02 17:32:21 i Allmänt,

Läkarn tycker jag är hopplös.
Jag har haft stegmätare ett par veckor nu och växlar kraftigt i antalet. Ena dagen har jag över 8000 och nästa bara 2000 för att jag tog ut mig dan innan. "Du måste sluta vara så tävlingsinriktad!"

Okej då...Hehe


Nu har jag hämtat blodtrycksmedicinen, ska börja med en tablett/dag och sedan öka på. Äntligen. 4 år för sent liksom, men bättre sent än aldrig ;)

<3

Måndag

Publicerad 2012-04-02 15:03:41 i Allmänt,

Jag vaknade vid tio imorse och var uppe två timmar, gick sen och la mig igen och sov. Behövs. Jag är så slut ändå hehe men klarar nog resten av dagen iallafall.



Nu ringde läkarn in mig så är på väg dit. Tur att det är så nära, en station med tunnelbanan och bara en liten bit att gå.



Jag fick en räkning från sjukhuset, vet inte vad jag har missat menmen. Upptäckte när jag öppnade almanackan att jag har både möte på St Görans sjukhus vid nio, och behandling på Rosenlunds sjh 13.30. Typiskt. Blir väl till att avboka minst en av dom.

Hoppas ni har en trevlig måndag!! <3

Drar ner på allt ett tag..inte slutar utan minskar

Publicerad 2012-04-01 19:37:08 i Allmänt,

Jag är helt mättad och tömd på energi och information så minskar nu på allt ett tag tills det blir bättre. I den mån jag behöver från omvärlden.


Fibron och omgivningen får lämna plats åt Malin. Malin får inte plats efter fibrons lekar och allt annat i livet. Jag tänker inte sluta vara social och med bloggen för det, men jag gör det när jag känner att jag klarar det. Just nu i denna stund ska och måste min ork gå till mig. Kanske är svårt att förstå men jag har haft en tuff vecka som tagit all min kraft, och trots det varit tillgänglig hela tiden. Med energi jag inte haft.

Min ork måste nu främst gå till mig och tänker inte bli utbränd för att passa in i "mallen" där man ska vara på ett visst sätt.

Jag tänker därför svara på samtal/ träffa folk när jag kan och klarar av det. Var inte ledsna eller rädda att höra av er, men jag kommer inte svara på direkten alla gånger, men jag lovar att jag hör av mig när jag kan.

Jag är inte alls bitter vill jag tillägga men riskerar att bli det om jag fortsätter såhär. Jag måste tänka på mig själv i första hand, som jag är väldigt dålig på att göra. Jag är ingen dålig vän för att jag inte svarar på 15 sms per dag, jag klarar bara helt enkelt inte av det nu. Och en riktig vän definieras inte sv hur ofta man hörs, utan om man bryr sig och finns där när det behövs. 
Ända gångerna jag tar "timeout" är när jag är riktigt dålig. Men det måste jag lära mig att göra innan det är för sent.

Det blev jätterörigt, men det skiter jag i just nu, poängen går fram ändå.

Vet att ni förstår (dom flesta iallafall)och tack för att ni alla finns! Love <3

Om

Min profilbild

Malin

24-årig tjej med Fibromyalgi. Bloggen handlar om min vardag med vänner, vovve, tankar och hopp inför framtiden =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela