malinsfibro

24 år med Fibromyalgi Vardag, tankar och hopp

Tömd

Publicerad 2012-06-30 18:30:15 i Personligt,

Hej. Jag är tömd på kraft och energi. Min kropp vill inte göra det jag vill, har jättesvårt att röra mig och gå. Allt fokus måste läggas på det. Jag är också så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna eller ens röra mig lite. Det är inte så roligt att blogga när man mår så här, hoppas ni förstår. Känns som att det har varit alldeles för mycket sjukdomar och dåliga (fibromyalgi)dagar senaste tiden. Jag behöver återhämtning nu! Kan nån snälla skicka lite bra delar från era kroppar och lite energi är jag tacksam :)

<3 tack för att ni läser min blogg ni får mig att må bra allihop <3

Bussresa och surfplatta

Publicerad 2012-06-28 15:55:00 i Allmänt, Hälsa,

Hej! Jag ska börja med att berätta att vårdguiden inte lyckas publicera bloggen jag ska ha där, jag skriver självklart ut adressen här så fort det är klart! Jag börjar bli lite otålig nu, vill bara börja :)

Igår förmiddag kom surfplattan på posten, jag har laddat den och installerat programvaran men fattar inte alls hur den fungerar! Den enda beskrivning som finns är hur man sätter på den och vilka knappar som är vad. Den ser jättefin ut iallafall, får ta och googla mig fram till hur den fungerar. :-)


Igår åkte jag till stan och köpte plastfilm som ska sättas som skydd på surfplattan, och jag måste bara berätta en sak: när jag skulle ta bussen Hem går det på en kvinna i 40-årsåldern med kryckor. Det var en sån där stor blå buss med massor av sittplatser, det var helt fullt. Ingen reste sig för henne sÅ jag gick fram och frågade om hon ville sitta. Jag hade inte någon sittplats. Hon suckade och småskrattade lite åt situationen att ingen brydde sig, men hursomhelst reste sig en person så hon fick sitta. Hon berättade för mig att hon alltid cyklade till och från jobbet, men i tre veckor har hon haft kryckor och tvingats åka kommunalt. Hon sa att hon aldrig hade trott att det var så illa ställt att folk var så egoistiska. Jag själv har åtskilliga gånger blivit UTSKÄLLD för att jag sitter ner, och då har det funnits massor med lediga platser. Gamla gubbar som ska ifrågasätta mig varför jag sitter ner, och som kräver en detaljerad förklaring. Vissa dagar mår jag riktigt eländigt, då är det svårt bara att ta sig in i bussen. De flesta sittplatser är det ett steg eller en trapp upp till, och då sätter jag mig i främre delen av bussen. Om det blir fullt så försöker jag i den mån det går att flytta på mig för de som behöver sitta. Det är sjukt tragiskt att bara för att jag är ung och ser frisk ut så kan jag inte sitta ner när jag verkligen behöver. Jag trodde att det bara hände mig just för att jag är ung och min sjukdom är osynlig när jag sitter, men uppenbarligen funkar det inte heller när man har kryckor och kan se det klart och tydligt. Så snälla tänk på det, vi måste alla hjälpas åt och låta de bäst behövande få må så bra de kan!


Hälsomässigt är det sådär. Känner av halsen och bihålorna- igen. Jag har väl insett att det inte är så att jag inte blir frisk, utan att det är fibromyalgins sätt att säga ifrån. Jag får helt enkelt vila så
mycket som möjligt och ta det lugnt. Idag har jag varit ute med Mimmi och ringt ett par samtal, är helt slut, så jag måste ta och lugna ner mig. Just nu ligger jag i mammas soffa. Det är ren taktik, jag ligger här en stund och sedan går jag och Mimmi hem, och vips så har hon fått sig en liten promenad och så klarar hon sig till kvällspromenaden :-)

Hoppas ni mår bra allihop. Idag ska jag försöka lägga över alla mina bilder på datorn för att sedan lägga upp här. Blogg-appen funkar fortfarande inte så det blir lite krångligare. Känns så trist när man är van vid att kunna blogga när som helst och lägga upp bilder. Aja, ni får ha lite tålamod helt enkelt!

<3 Love&Kisses

Pressad och stressad ;)

Publicerad 2012-06-26 13:29:00 i Vårdguiden,

Hej! Jag har varit så stressad sista dagarna, jag har suttit och nojat mig över bloggandet på vårdguiden. Jag börjar idag! Jag har inte riktigt huvudet med mig och har sån prestationsångest. Neeej, nu har dom lagt ut den, fick precis mail! Haha vi hörs om ett tag! <3

Midsommar

Publicerad 2012-06-25 14:49:00 i Allmänt,

Jag ber om ursäkt att jag inte bloggat. Blogg.se-appen fungerar inte och på landet kom jag inte ut på hemsidan heller, skumt. 
 
 
Hursomhelst, jag mådde ganska dåligt förra veckan med halsont och feber. På torsdag kväll åkte jag och Christoffer till landet (och Mimmi såklart). Där började jag må bättre i halsen och febern lade sig.
 
På midsommarafton tog vi min lilla gula styrpulpet till Kastellet och åt picknick på muren, jättemysigt. Vi hade sån tur med vädret! Efter det åt vi midsommarlunch på verandan och senare på kvällen tog vi en sväng till dansbanan. Varje år har de liveband som spelar, pilkastning, kasta rispåsar, lotter, tombola och kiosk. Det är verkligen idylliskt! Vi tog en del lotter och vann en massa bra och praktiska grejer! Skärbräda, decilitermått, tvål, handkräm, bajspåsar, skrubbvantar m.m. Han som stod i kiosken var lite på lyset så även om vi inte vann fick vi massa vinster :-) hihi.   
 
På midsommardagen hade vi filmmys, det var lite halvrisigt väder så det var perfekt! På kvällen grillade vi lax, bbq-spett och grönsaker. Jag är grillmaster förstår ni! :D Igår var det dags att åka hem, vi åkte rätt sent, ville liksom inte åka hem än. 

Hjärnspöken

Publicerad 2012-06-19 13:44:00 i Personligt,

Allt jag varit med om har format mig till den jag är idag. Utan mina erfarenheter, på gott och ont, hade jag inte varit och betett mig som jag gör. Jag har mycket kvar att lära, och kommer aldrig bli klar med arbetet. Om man slutar lära stannar man upp och fastnar. Men jag är en bit på vägen och kommer närmare och närmare för varje dag. Allt och alla jag har i mitt liv nuförtiden finns där just för att jag valt det/dem. För att de betyder något och får mig att må bra. Tyvärr ska mina hjärnspöken från en förgången tid följa mig ett tag till, för att sedan förhoppningsvis ebba ut. När jag tänker tillbaka finns det mycket jag ångrar, och mycket jag aldrig skulle göra igen. Men det är en väldans tur att jag gjort mina misstag, för utan dem skulle jag inte vara som jag är.

Upp och ner

Publicerad 2012-06-19 10:30:00 i Fibromyalgi, Hälsa,

Jag har inte riktigt förstått hur dåligt man kan må när man är sjuk. Fibromyalgin plus sjukdom är ingen höjdare. Allt blir så mycket värre. När man tänker tillbaka på innan fibromyalgin kom in i ens liv blev man jättesjuk, men inte såhär.

Imorse vaknade jag och var ännu sämre! Ännu högre feber, ont i HELA halsen. Jag som otåligt räknat med att må bättre. Nu har jag sovit lite till, febern har gått ner lite tack vare värkmediciner. Alltid något ;) Blir lite stressad över allt som måste göras bara, imorn börjar jag på vårdguiden och har inte kunnat påbörja nånting :( Aja, allt löser sig!
Hoppas ni mår bra! <3

Sjukling

Publicerad 2012-06-18 13:04:00 i Hälsa,

Jag har en virusinfektion. Jag är röd och svullen i ena sidan av halsen, har feber, frossa, ont i kroppen... Usch, mår inte alls bra. Jag orkade inte gå på promenad med stackars Mimmi, jag släppte henne en stund tvärs över gatan. Nu ligger vi i sängen. Ska försöka dricka lite te med honung. Kan knappt svälja. Sova ska jag göra så jag sover bort det värsta.

Sjukdom kommer alltid med världens bästa timing! ;)
<3

Till läkarn

Publicerad 2012-06-18 07:07:00 i Hälsa,

Jag mår inte bra. Värker nåt fruktansvärt i ena sidan av halsen & örat. Kan inte svälja. Har ont i kroppen och huvudvärk :( Ska gå till läkarn snart, de öppnar mottagningen klockan tio. Får se vad det är som är fel, just nu är jag bara helt slut.

Hoppas ni mår bättre än jag!
<3

Surfplatta

Publicerad 2012-06-17 19:56:00 i Allmänt,

Jag skulle få en iPad i födelsedagspresent, men har nu hittat en Samsung galaxy tab som ska vara ännu bättre och inte är lika begränsad(man kan tex inte ha flashplayer på iPad och det är krångligare att få över saker på datorn. Jag nämnde att det vore en bra grej att h, man kan ju drömma lite, och så fick jag en! :D Jag tänkte att det vore bra nu när jag ska blogga och så behöver jag inte släpa runt på min tunga dator till landet och så. Den får ju plats i väskan och är ganska lätt. Jag skulle få välja & köpa själv sedan betalar mamma och pappa Jag vet nu exakt vilken modell jag vill ha och ska nog beställa den på Dustin home, det företaget använder mammas jobb så det ska vara pålitligt, plus att det är billigare än i butik.

Vi har varit runt överallt hela dagen med mamma och pappa. Jag började rundturen med att smälla upp bildörren i en annan bil. Blev som tur ingen buckla men färg på den blev det. Hehe. Klantskalle! ;) Usch, kändes inte kul alls, tur att det gick bra. Vi pratade med ägaren och det var lugnt.



Efter allt detta var jag och C hos Zarah. Det var mysigt. Hennes son är så söt så man vill dö :-)

Nu är jag äntligen hemma, ska vila och sen beställa surfplattan.

<3<3<3

Här har ni toan

Publicerad 2012-06-15 20:30:00 i Allmänt,

Badrumslampan funkar inte. Den här lampan har stått där hur länge som helst men nu funkar inte den heller. Haha femstjärnigt! ;)

Skitsemester!

Publicerad 2012-06-15 20:10:00 i Allmänt,

Vi är på semester i C's lägenhet i Blackan. Jag ville vända i dörren. Fy fasen vad det stank och var äckligt och stökigt! Ruttna grejer, gammalt pink i toan. Det enda levande som är okej är askkoppen!! Haha.. Semester never again!

Tack

Publicerad 2012-06-15 13:37:00 i Allmänt,

Tack för era kommentarer om presentationen!
Jag ska svara på era kommentarer senare, har varit lite slarvig med det, förlåt! Tycker det är jättekul när ni kommenterar! <3

Kisses& Love!

Presentation

Publicerad 2012-06-13 23:43:00 i Vårdguiden,

Det här är mitt utkast till presentation på min blogg på Vårdguiden. Den är inte godkänd än så kom gärna med synpunkter! :-)


Hej och välkommen till min blogg!
Jag heter Malin och är en glad tjej på 25 år. Här ska jag berätta om hur det är att leva med sjukdomen fibromyalgi. Fibromyalgi innebär enkelt förklarat smärta i stora delar av kroppen och ömhet och trötthet i muskler. För mig började det med smärtor i magen när jag var 18år som med tiden spreds till hela kroppen. För två år sedan fick jag diagnosen svår fibromyalgi. För mig innebär sjukdomen ständig värk och trötthet som förvärras av t.ex. fysisk ansträngning och stress. Styrkan på symtomen växlar hela tiden och det behöver inte finnas någon speciell orsak. Vardagsaktiviteter som att laga mat, duscha och klä på sig har blivit påfrestande, och det krävs mycket planering för att få ihop vardagen.
Sedan ett par år har jag varit sjukskriven på heltid och gått på rehabilitering, fibromyalgikurs och på olika behandlingar. Jag har tidigare också varit engagerad i Fibromyalgiförbundet. Idag fokuserar jag på att hitta vägar att hantera min sjukdom och arbeta mig framåt till en fungerande vardag. Mina stora glädjeämnen i livet är min lilla hund Mimmi, mina vänner, musik och min ”ny-gamla” kärlek Christoffer. Fibromyalgi är så mycket mer än bara smärta och det kan vara svårt för personer som inte har sjukdomen att förstå hur mycket det påverkar ens liv. Det kan vara svårt att få en bild av sjukdomen genom att läsa en symtombeskrivning för den förklarar inte hur det är att ha ont eller på vilket sätt, bara att man har ont. Jag hoppas att jag genom denna blogg ska kunna sprida kunskapen om fibromyalgi och kunna stötta andra som lever med sjukdomen och även anhöriga. Jag hoppas på mycket kommentarer och nya kontakter!




<3

Ilsken Malin

Publicerad 2012-06-13 21:10:00 i Allmänt,

Ååh vad arg jag blev klockan sju! Jag hade tvätttid och kommer ner i tvättstugan. Då har en IDIOT lagt in sin tvätt 3(!!) minuter innan min bokade tid. Så hela min kväll har blivit kaos. Jag skällde ut honom och han kunde väl inte brytt sig mindre. Hade först tänkt att låsa dörren med pluppen så han inte kunde komma in alls, men jag vågade inte vara så elak, hehe. Ångrar mig lite nu dock! :p

Nu försöker jag skriva min presentation till andra vårdguide-bloggen och mamma måste komma och hämta Mimmi. Tänk vad andra kan skapa problem hehe. Så var det med det, nu har jag gnällt av mig ;)

Det jag skrivit hittills ser bra ut men jag är en sån jäkla perfektionist! Haha :D Men det blir bra tillslut! Får hoppas ni läsare håller med mig sen :-)

Innan tvätttiden bjöd jag in mig själv till pappa på middag :D Han har varit kock tidigare så det är aldrig fel med lite god köttfärssås!

Puhh, nu ska jag fortsätta. Vi hörs sen, eller imorn!

Om döden

Publicerad 2012-06-13 14:36:00 i Personligt,

Emellanåt inser jag hur skört livet är. Hur lite som krävs för att hela ens värld ska rasa. Människor runt omkring en försvinner till ett annat liv, en annan värld. Jag kan inte förstå hur någon man brukar stöta på då och då helt plötsligt inte finns mer. Personen jag pratade med bara några timmar innan hon försvann bort. Som var så glad och verkade så lycklig. Hur jag inte kommer få se personens leende, uttryck och tankar något mer.

Jag får en påminnelse på hur mycket livet och de nära och kära verkligen betyder för mig. Hur jag önskar att alla jag älskar finns kvar och delar framtiden och resten av sina liv med mig. Jag kommer aldrig förstå hur livet bara kan ta slut och hur man aldrig kan få återse personen. Livet förändras hela tiden och det mesta kan man inte styra över. Men just döden kommer jag aldrig förstå mig på. Det är ett nödvändigt ont. Man får hoppas att de får det bra i nästa liv, för jag tror nog inte att det bara tar slut.
Just nu tänker jag mycket på de människor jag har i mitt liv, och de människor som gått bort i min omgivning på senare tid.

<3

Promenad i regnet

Publicerad 2012-06-13 12:53:00 i Allmänt,

Hej allihop! Nu sitter jag och Mimmi och tar skydd från regnet. Mimmi hatar att bli blöt så hon bänkade sig under ett träd strax innan regnet kom. Det är häftigt hur de känner på sig att regnet kommer! När vi kommer hem ska jag läsa på om regler och skriva en presentation som ska upp på nya bloggen på Vårdguiden. Det ska bli så spännande! Imorn ska jag dit och bli fotad samt gå igenom regler m.m. Kul!

Hoppas ni mår bra idag, vi hörs lite senare!
<3

Snooze

Publicerad 2012-06-12 19:43:00 i Fibromyalgi, Hälsa,

Jag har sovit en massa nu, det behövdes!!! Tyvärr snoozade jag bort mitt medicin-larm som ringde vid tre, inte bra! Jag har tagit den nu men antar att det kommer straffa sig. F*n.

Jag har varit så trött sista tiden och lär nog behöva sova tidigt/snart igen. Ibland känns det som att man måste sova ikapp.



Läkaren var trevlig på SöS Gyn. Han visade vid ultraljudet hur det såg ut och vad allt på bilden var. Han var förstående och helt enkelt väldigt bra att ha att göra med :) Vi kom fram till att jag ska äta p-piller utan uppehåll så jag slipper mensen helt och förhoppningsvis slipper en del av smärtorna. Jag ser ingen direkt koppling mellan smärtor och menscykler då jag nästan alltid har ont och jag behöver inte ha blödning eller ägglossning för att det ska bli värre. Det är typiskt för endometrios. Jag vill vänta med titthålsoperation tills jag inte står ut längre, just nu känns det rätt onödigt. Sen ska jag träffa honom igen om ett par månader och ta det därifrån :) Känns som en bra plan!

Nu ska jag äta lite och antagligen lägga mig ;) Hoppas ni haft en bra dag!

<3

Goddag yxskaft

Publicerad 2012-06-12 10:12:00 i Hälsa, Personligt,

Hoppas ni har sovit gott :D
Jag kom precis på mig själv med att vara helt säker på att jag ska åka bussen som går förbi St Eriksplan(mot Karolinska sjh) men så började jag tänka 'ligger inte SöS åt andra hållet?' Vilken himla tur att jag kom på det, annars hade jag åkt till helt fel sjukhus! :D Är ni lika virriga som jag? Det farliga är att jag åker per automatik. Jag vet inte hur många gånger jag åkt fel för att jag inte tänker! En gång skulle jag åka från Eriksdalsbadet hem och hoppade bara på bussen som kom och hamnade i... ja, det har jag ingen aning om ;) Det blev slutstation och hittade ingen buss som gick tillbaka, ingen gatuadress.. Ringde brorsan och grinade så han åkte ut och letade. Haha han är bra underbar min bror! :D Så kan det gå! Får ständigt höra från frågande vänner vart vi är på väg nånstans, ' vi ska väl ditåt inte däråt?' haha

:D
<3

Kaosdag

Publicerad 2012-06-11 21:22:00 i Sjukvården,

Idag har jag bråkat och stått upp för mina rättigheter inom vården. Suck. Det har varit en sjukt lång dag och jag är helt slut, men jag vet att jag kommer få rätt. Alla har rätt till riktig vård så är det bara :)
Nu har vi ätit tacos. Det är typ det enda vi ätit sen i fredags haha :) Det är så gott och enkelt!

Imorn ska jag till SöS och träffa en gynspecialist. Det verkar som att jag har endometrios. Enligt vad jag hört måste man göra titthålsoperation för att få diagnosen men det vill jag inte göra om jag inte måste. I övrigt gör diagnosen ingen skillnad förutom på pappret. Behandlingen är precis samma som utan. Efter det ska jag antagligen tillbaka till mitt "favorit" sjukhus igen och fortsätta kämpa ;) Så om en stund ska jag gå över till pappa med Mimmi, blir ju för lång tid mellan promenaderna imorn annars. Max sex timmar får det vara emellan under dagtid enligt lag, och självklart följer jag det. Inte för lagens skull, utan för min prinsessas :-)

<3

Zarah mitt i kaoset

Publicerad 2012-06-09 17:28:00 i Allmänt, Personligt,

Ni glömmer väl inte att spana in världens bästa mamma och vän? Zarah berättar om hur det är att ha fibromyalgi och vara mamma! Missa inte inlägget skrivet av hennes man :D Så fint!

<3

(Zarah med min Mimmi)

Byta byxor

Publicerad 2012-06-09 14:07:00 i Allmänt,

Idag mår jag lite bättre! Yeah! :) Nu ska C hämta upp mig på motorcykeln så ska vi åka till Barkarby outlet en snabbis. Han kom hem med dom fulaste byxorna jag nånsin sett igår haha så dom ska bytas! Sen ska jag sova och tänkte skicka ut C att handla tacos till ikväll. Vädret blev ju inte fantastiskt så vi kör myskväll med mina favoriter istället. Det blir nice :)

Hoppas ni har en bra dag!
<3

Soffliggarkväll?

Publicerad 2012-06-08 18:17:00 i Hälsa,

Jag har plockat ihop ett gäng filmer hos mamma, ifall det blir soffliggarkväll. Med tanke på hur dagen sett ut är det 99% chans att det fortsätter likadant ;) Förhoppningsvis orkar man till och med titta lite på nån film, hehe. Jag tog mig hit förut för behövde gå till Apoteket och Ica tvärs över gatan och har fastnat. Jag har smält fast i soffan så C ska försöka slita loss mig snart ;)

Här är det brillor inomhus som gäller!

<3

(här gör vi inte heller som normala människor och tar filmfodralen också. Man får bäst välja film på hur skivan ser ut. Måste ju säga att den översta är lite oklar. Hur ska man kunna veta om den är bra?)
:)

Riktigt dålig dag

Publicerad 2012-06-08 17:56:00 i Hälsa,

Usch vad jag mår dåligt idag. Ingenting går jag är helt förstörd. Om det inte blir bättre får jag gå till läkaren på måndag.

Vill önska er en trevlig helg och fredagskväll!
<3

Fibromyalgi-skov?

Publicerad 2012-06-07 18:36:00 i Fibromyalgi,

Det verkar som att jag glidit in i ett fibroskov. Jag har bara mått sämre och sämre sista två veckorna. Jag misstänker att halsinfektionen triggat igång det. Idag har jag varit dödsslut och hade kunnat sova för evigt ;) en jämn dov värk har jag i kroppen. Det är en sån förlamande trötthet och jag kan knappt hålla ögonen öppna. Så dagen har spenderats i sängen och soffan med Zarah som sällskap i telefonen :D Världens bästa tjej kan alltid lyfta min dag! :-)
Ibland kan det till och med kännas skönt att vara så förlamad för då kan man inte göra nåt :) Men visst, så himla kul är det inte hehe.

Nu kommer snart Christoffer. Jag har inte planerat att laga någon mat haha så vi får gå hungriga ;)

Hoppas ni haft en trevlig dag!  :-)
<3

Fyller år på söndag!

Publicerad 2012-06-07 17:00:00 i Personligt,

På söndag fyller jag år och på lördag ska jag firas med de närmaste vännerna. I en vecka har jag kollat vädret och det skulle bli regn regn regn!! :( Nu ser det ut att bli bättre! Yess håller tummarna :) Jag hade tänkt att vi skulle hålla det enkelt och bara mysa ute på eftermiddagen, får inte dricka och orkar inte med nåt kvällsparty, och nu verkar det bli möjligt! Vi håller tummarna nu, allihop! :D

<3

Rymdglass!

Publicerad 2012-06-07 16:38:00 i Allmänt,

Igår bjöd mamma på austronauternas glass!! :D Det var sån där med vanilj, choklad och jordgubbsglass :). Hon hade köpt det i USA på Kennedy Space Center. Det var jättekonstigt att äta, man trodde det skulle bli kallt på tungan men icke, det var (frys)torkad glass helt enkelt! Lite som frigolit haha. Coolt. Smakar och luktar precis som glass iallafall. Det enda liknande jag har ätit förut är militärchoklad. Inte så gott :s

Men alltid kul att prova nåt nytt! :D

Trevlig middag hos morföräldrarna

Publicerad 2012-06-06 21:21:00 i Allmänt,

Det var jättetrevligt hos mormor och morfar. Mådde lite bättre sen. Vi åt rådjurssadel som tydligen mamma fått, inte morfar. Det blev en del kött över som mamma försökte ge bort men ingen nappade direkt.

Till drinken fick vi bland annat saltade lantchips med crème fraîche och rom på, det var faktiskt jättegott! Cool ide :) Sen fick vi en fantastiskt god chokladmoussetårta med hallon som jag bara älskar! Jag slevade som vanligt i mig massor(alla andra tycker jag är knäpp) och tog med mig resterna hem haha!! :-) Jag fick lite presenter också, och brorsan med :)

Mamma som är galen i att fota stod i fönstret när kungafamiljen åkte förbi på Strandvägen mot Skansen. Jag tog en bild med mobilkameran men det var ju så långt bort så ni ser säkert inte :p




Nu är jag hemma. Snart sova så jag mår bättre igen! :-)

Sussa sött babes! <3

Kusin och middag

Publicerad 2012-06-06 17:13:00 i Hälsa,

Idag kom jag inte ur sängen förrän ett. Var helt förlamad i kroppen hehe. Sen ringde kusin Ida så vi gick till pizzerian och pratade en massa :) mysigt. Vi satt en stund i parken i solen också innan moster plockade upp mig så vi kunde åka till mormor!
Vi var här för en halvtimme sen, middagen skulle vara klockan fem men i vanlig ordning droppar folket in lite titt som tätt :P Brorsan kommer om en halvtimme, andra moster och hennes man om en timme. Det blir min familj och mostrar med deras män. Idag bjuds det på rådjur som morfar fått av jaktlaget på landet. Gott :)

Jag har ont i ögonen och tryck över huvudet så ligger och blundar i mormors kontorsrum medan dom tar drinken. Sen blir det party! Jag och brorsan ska firas :) Såg att min önsketårta finns i köket. Så himla lyxigt! Får lägga upp en bild sen :)

Just det, idag är det ju nationaldagen, vi får passa på att fira det också! :D Hoppas ni haft en underbar dag :) Vad har ni gjort förresten? Vet att många åkt till Skansen idag, hur firar ni nationaldagen eller firar ni inte det?

<3

Vilat

Publicerad 2012-06-05 23:29:00 i Hälsa,

När jag kom hem kastade jag mig i sängen med ytterkläderna på. Mådde så illa av utmattning. Vid nio åt jag, har bara ätit lite gröt idag, och kakor på festen, så jag behövde få något i mig. Nu är jag så trött så trött. Och matt i kroppen. Värker överallt. Nu börjar det krypa sådär obehagligt i kroppen som det gör när man mått dåligt en hel dag. Ska försöka sova men det är svårt när det kryper så där. Hoppas ni mår bra så hörs vi imorn!
<3

Känslokaos

Publicerad 2012-06-05 14:15:00 i Fibromyalgi, Hälsa, Personligt,

Jag mådde inte bra igår och inte idag heller. Jag borde ligga i sängen, det är en sån dag. Idag ska jag till Gustafs dagis(Zarahs son) på kalas. Som jag har längtat! Tycker sånt är så himla kul :) Tyvärr är det oftast såna här tillfällen man blir dålig. Kroppen strejkar, jag är jättelåg och allt är tungt. Går runt och flåsar av ansträngning. Jag stänger av inte bara av de jobbiga känslorna utan alla så det blir jättejobbigt för dom runtomkring mig tyvärr. Får försöka förklara det så dom förstår. Man blir en annan person. Oengagerad, nästan kall och väldigt instängd.

Igår gick vi ju och skulle träna men jag orkade egentligen knappt ta mig dit. Jag hoppades att mamma skulle erbjuda sig att ta Mimmi men jag vågade inte fråga själv så det blev inget med det. Ibland är man bra dum. Man glömmer bort hur sjuk man faktiskt är. Man vill ju inte att det ska vara så, ofta går det att kämpa på ändå men till slut tar det stopp. Då går det inte att kämpa emot längre.


Jag är väl halvt om halvt ett känslomässigt vrak nu. Kroppen har återigen bevisat att den inte är frisk. Lika jobbigt är det varje gång.


Nu ska jag försöka rycka upp mig. Är framme vid Zarah och det ska bli så himla kul. Älskar den lilla killen. Eller allihop förresten. Blir bara arg att kroppen är elak. Så nu fick ni ett känslomässigt inlägg. Det var ett tag sen va? Är ju så duktig på att stänga av ;)

Love you guys! Hörs sen!
<3

Träning? :p

Publicerad 2012-06-04 22:37:00 i Allmänt, Hälsa,

Det är tveksamt om vi tränade. Jag satt mest och bläddrade i den här fantastiskt nya och "up to date"-boken :D Lite grepp blev det och ett par situps. Nu är Mimmi och jag ute och går sen väntar en Cornettoglass och en Christoffer på mig där hemma. Inte illa va? ;)

Sussa sött vänner!
<3

JAG SKA BLOGGA FÖR VÅRDGUIDEN!

Publicerad 2012-06-04 15:22:00 i Vårdguiden,

Jag skrev förra veckan att jag hade varit på en intervju och det var med Vårdguiden. Jag ska inom kort börja blogga hos dom om hur det är att leva med fibromyalgi! Det ska bli jättekul! De ska starta upp två gästbloggar nu, varav en av dom blir min! jag kommer skriva där ett par månader framöver. Nästa vecka ska jag träffa de ansvariga och även ta bild till nya bloggen :-)

Jag kommer fortsätta blogga här, jag ska eventuellt byta bloggportal men i så fall länkar jag er vidare dit. Planen är att skaffa en mer strukturerad blogg som är mer lättanvändig än denna.


Det ska bli så himla kul! Hoppas ni vill följa mig på båda bloggarna framöver!

<3 Love & Kisses


Klippning och kanske träning

Publicerad 2012-06-04 12:30:00 i Allmänt,

Hoppas ni har en bra dag :)

Nu har jag precis klippt min bror Pers hår. Han blev jättenöjd! Nu stack han till jobbet och jag väntar samtal strax från en läkare. Sen ska jag gå hem till mig igen. Är hos mamma nu. Jag ska försöka sova lite på eftermiddagen så jag orkar med hela dagen.

Ikväll ska jag och C träna. I mammas och pappas hus finns ett träningsrum för de som bor där så det händer att jag lånar det ;) Nu har jag bara tränat där en gång sen jag fick fibromyalgidiagnosen men jag hoppas att jag kommer igång med det. Jag tyckte det var jätteskönt sist för några veckor sedan. Äter ju dock penicillin så ska googla först om jag får träna.

Fitline!

Publicerad 2012-06-03 22:34:00 i Fitline,

För några dagar sen fick jag den här jättelådan på posten! Det är fitlineprodukter för 3 månader. 8.3 kg släpade jag hem! Haha.. Gratis träning ;) Superbra att jag nu har så jag klarar mig. Tycker jag mår mycket bättre, speciellt magen. Jag älskar det här pulvret. Jag har mindre ont, får mycket mindre dippar och känner mig piggare. Huvudvärken är helt borta och många andra symtom har blivit bättre. Nu är värken inte det värsta längre. Tröttheten är det som sitter i(lite mindre än innan) men det är så himla mycket lättare än den hemska smärtan. Alla runt omkring mig ser signifikant skillnad på mig. Nu är jag visserligen väldigt trött av penicillinet och kan inte sluta med mina mediciner av andra skäl men ska snart börja trappa ner och förhoppningsvis sluta med mediciner. Ni vet att jag var med Zarahs son förra eller förrförra(?) söndagen. Det skulle varit helt omöjligt innan jag började med pulvret. Jag hade velat krypa ur min kropp med fruktansvärd värk redan efter halva dagen, men vi åkte rutchkana och massa annat och jag överlevde, hela dagen. Visst var jag väldigt mör och helt slut, men vem skulle inte bli det som inte är van vid att ha ett barn att roa? :)

Om ni undrar något om Fitline eller vill veta mer om hur det påverkat mig är det bara att skriva en kommentar eller maila mig på [email protected]
Nu kan ni köpa via mig också.

Vill ändå påpeka att jag fick effekt väldigt fort. Jag märkte skillnad direkt. För många tar det lite längre tid.

<3

frisören

Publicerad 2012-06-03 16:40:00 i Allmänt,

Nu börjar vädret bli bättre. Hoppas det blir riktigt bra till min födelsedag! Jag fyller år tionde juni, men tänkte firas lördagen den 9 juni. Hade varit mysigt med picknick då, annars vet jag inte vad jag ska hitta på.

Nu sitter jag och Mimmi hos frisören när C klipper sig. Jag är jättetrött idag med, bara några dagar kvar med penicillinet nu, så skönt! Då blir jag nog piggare igen :-)

Kommande vecka blir väldigt lugn. Har nästan ingenting jag måste iväg på. Grymt skönt. Känns fortfarande som om jag inte återhämtat mig efter det snabba tempot jag hållit sen förra sommaren.
Är så trött nu så vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Får sova på saken ;)

<3

Feber?

Publicerad 2012-06-02 23:41:00 i Hälsa,

Jag är så varm så varm. Har feber. Brukar bli så när det blivit för mycket. Min bror kom över och vi kollade på filmen The Town. Den är så himla bra! Mimmi ville inte gå ut utan morrade åt mig haha. Hon gillar inte regn ;) Mimmi stretade emot så det blev en snabb vända upp och ner för gatan.
Nu ska jag sova

<3

Tar ut sin rätt

Publicerad 2012-06-02 17:25:00 i Fitline, Hälsa,

Idag var vi uppe tidigt. Åkte iväg på en utförsäljning med föräldrarna, sen var vi hemma en stund och efter det en runda i Västermalmsgallerian. Just det, vi fixade avlopp i badrummet och gjorde rent i köket också. Eller vi... Ändå börjar kroppen säga ifrån. Jag blir låg, tappar känsel i kroppen och det värker. Ska ta en fitline drink och ligga och vila en stund så blir det nog bättre. Nu är Mimmi här och vi ska ut vid nio på promenad. Jag var ju så trött igår så borde inte satt igång med tvättning och allt. Men men så blir det ibland. Man glömmer bort att man är sjuk.

<3

Sömnig

Publicerad 2012-06-01 18:28:00 i Hälsa,

Ååh, det blev inget solande igår. Det var nån sample sale som jag och mamma gick på istället. Köpte en tröja och solglasögon. Superbilligt var det! Mamma stod och valde i en och en halv timme.. Suck ;) Sen gjorde jag hamburgare och sen blev det inte mycket mer. Idag behövde jag en vilodag, är så slut i kroppen och så trött. Känner mig skakig och svag. Har lust att bara ligga ner. Gick upp sex och tog medicinen, ska ta den på exakt samma tid varje dag vid tre tillfällen. Sen var jag vaken till halv elva. Sov sen till halv två hehe. Nu kommer C. Det blir biff med hemgjord rösti till middag. Tror det blir en lugn kväll idag bara. Det känns som jag behöver det :)

Om

Min profilbild

Malin

24-årig tjej med Fibromyalgi. Bloggen handlar om min vardag med vänner, vovve, tankar och hopp inför framtiden =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela