malinsfibro

24 år med Fibromyalgi Vardag, tankar och hopp

Utsättning av tradolan

Publicerad 2012-10-22 20:46:22 i Personligt,

Utsättningssymtomen har kickat in på eftermiddagen. Jag får jag medicin för så det är lite bättre men jättejobbigt med alla konstigheter.

Smärtan är helvetet själv just nu, kan inte resa mig upp. Känns som om någon sågar av benen centimeter för centimeter. Lite i taget men allt på samma gång. Hoppas verkligen det är utsättningen så det går över. Blir muskelavslappnande och Alvedon för att sova sen.Dom är iallafall snälla här, och väldigt duktiga. Fick mat till sängen nu. Spännande att se hur mycket man får i sig den här gången. :)Hoppas ni mår bra!

Kram Malin

Back to hell

Publicerad 2012-10-22 09:15:53 i Personligt,

Här blev det inte mycket skrivet ;)
Jag har mått piss bokstavligen hela veckan. Har haft ordentliga abstinenssymtom som ILLAMÅENDE, svettningar och frossa, smärta, mardrömmar m.m. Riktigt helvete har det varit och nu är det dags att ta bort ALL tradolan! Fått 25 mg idag, sen är det finito. Jag har trappat ner 200 mg på en vecka. Helt sjukt och jag mår därefter. Försöker skriva när jag kan, senare idag kommer jag bli riktigt dålig, när sista medicinen går ur kroppen.

Kram
Malln

Imorgon är en ny dag

Publicerad 2012-10-14 21:09:57 i Personligt,

Som ni vet trappar jag ner på smärtlindring. Eller jag har stått stilla i fyra veckor nu. Jag har mått så dåligt! Nu börjar det stabilisera sig men imorgon får jag ett nytt hem för ett par veckor. Jag ska ligga på sjukhus med övervakning under nedtrappning av medicinen. Mitt låga blodtryck och mina kramper är ett orosmoment så de vill hålla koll på mig och göra så att jag mår så bra som möjligt under tiden.

Slänger upp ett inlägg när jag kommit dit.


Hoppas ni mår bra allihop!

Kram Malin

Nertrappning av medicin

Publicerad 2012-10-07 14:50:45 i Hälsa,

Jag mår så dåligt nu. Jag kanske ska få bo på sjukhus en stund så ni vet varför jag orkar skriva. Smärtan är olidlig och jag hoppas att det blir bättre snart.

<3 Malin

Giftet från svart mamba ger bättre smärtlindring än morfin

Publicerad 2012-10-05 14:39:35 i Hälsa,

Artikel tagen från Svenska Dagbladet:

Svart mamba är den snabbaste och en av de mest giftiga ormarna i världen. Den har fått sitt namn efter den svarta färgen på insidan av munnen och lever i södra Afrika, där den är fruktad av lokalbefolkningen. Ett enda bett innehåller tillräckligt med gift för att döda mer än 30 personer.

Franska forskare skriver nu i tidningen Nature om djurförsök med möss som visat att det dödliga giftet också innehåller ett effektivt smärtstillande medel. Det förvånade forskarna. Läkaren Eric Lingueglia, från ett forskningscentrum nära Nice, är en av de som deltagit. Han säger till BBC:

– När det prövades på möss var det lika starkt som morfin, men du slipper de flesta bieffekterna som morfin har.

Morfin är beroendeframkallande och kan ge patienter illamående och huvudvärk. Enligt Eric Lingueglia fungerar smärta på ungefär samma sätt hos människor som hos möss.

Forskningen befinner sig dock på ett tidigt stadium och "mycket mer" djurförsök krävs innan man kan börja pröva det på människor. Hittills har ämnet injicerats in i ryggraden på mössen, vilket också innebär att mer forskning krävs innan det ges till människor.

Nicholas Casewell, expert på ormgift vid Liverpool School of Tropical Medicine, är upprymd över studien och säger till BBC:

– Det är väldigt spännande. Det är ett riktigt bra exempel på läkemedel från gift. Vi pratar om en helt ny klass av smärtstillande läkemedel.

Skriven av: Christina Wahldén


Om

Min profilbild

Malin

24-årig tjej med Fibromyalgi. Bloggen handlar om min vardag med vänner, vovve, tankar och hopp inför framtiden =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela