malinsfibro

24 år med Fibromyalgi Vardag, tankar och hopp

Arbetsförmedlingen

Publicerad 2012-03-14 20:55:28 i Allmänt,

(Nu kan ni läsa arbetsförmedlingens kommentar på detta inlägg)

 

 

Nu är det uppdrag granskning och de tar upp arbetsförmedlingens bristande kontroller vid lönebidragsarbete. De skickar ut oförsäkrade personer i arbete, chefen på arbetsplatsen kan stoppa både detta och lönebidraget i fickan. Funtkionsnedsatta personer kan arbeta utan livförsäkring och utan pensionssparande. De erkänner att de har brutit lagen. Men ingen rättvisa skipas ändå. Det är helt sjukt. Men inte förvånande för fem öre.

Min fråga är: hur går man tillväga om man ska arbeta med lönebidrag då? Hur kollar man upp om arbetsplatsen verkligen har ordnat försäkring/ pensionsspar när man fått kopia på det?

Vad händer då om jag tex skulle börja arbeta på lönebidrag, inte så troligt att jag kommer trivas på det jobbet om jag börjar anställningen med att tjafsa. Eller kanske inte få jobba där alls.

Blir så förbannad på sånt här! Så jävla orättvist att man kan kasta skit på dom som ligger.

Dom med makt rör ingen.


Jag har själv erfarenhet av liknande tvister och det är förjävligt.
Okej, till nästa gång om jag kanske ska arbetsträna eller något, ska jag kolla upp allt som en tok- vara en finne i röven på alla inblandade tills jag fått reda på att allt stämmer.

Sedan det att "de som är större" inte behöver följa lagen är inget nytt direkt

Arg och tänker på alla drabbade

Kram


Kommentarer

Postat av: Arbetsförmedlingen

Publicerad 2012-03-15 16:35:58

Hej! Jag heter Bitte och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen.



Målgruppen för att få lönebidrag är personer som har en dokumeterad funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga.

Arbetsförmedlingen ska klargöra arbetsförutsättningarna. Här tar vi ta hjälp av våra specialister.

Vi gör en bedömning om personens funktionsnedsättning medför nedsatt arbetsförmåga i relation till ett visst arbete.Det vi tittar på är hur mycket arbetsgivaren behöver anpassa arbetet och arbetsplatsen. En person kan vara aktuell för lönebidrag i ett arbete medan det inte behövs i ett annat arbete.



Vid första beslut kräver vi en kopia av försäkringsbrevet. Vid omprövning kontrollerar vi att försäkringen fortfarande gäller.

Du kan få hjälp av en fackliga företrädare.



Du är välkommen att ringa till oss på 0771-416 416 eller chatta med oss här: www.arbetsformedlingen.se/kontakt. Det går bra att vara anonym när du ringer oss eller chattar med oss. Med vänlig hälsning Bitte, arbetsförmedlare

Postat av: Malin

Publicerad 2012-03-15 17:19:51

Hej Bitte. Vad bra att du kommenterade inlägget. Mitt inlägg handlade om programmet och de medverkande, inte i allmänhet. Att stora vinner över små ser vi inom många områden och många av oss upplever tyvärr detta personligen. Bra att ni för er åsikt såsom uppdrag granskning gör. Det jag blir upprörd över är att jag kan identifiera mig i dem, i sårbarheten och utsattheten som många sjuka har, och när något oväntat händer har man ingen stabil grund att stå på. Jag uttrycker min egen åsikt på min blogg, och det har ingenting att göra med att jag skulle döma ut hela arbetsförmedlingen, jag dömer ut dessa unika händelser. Jag har inga problem med att arbeta via arbetsförmedlingen framöver som är planen, men jag ska vara noga(som jag inte varit tidigare) så det inte kan bli fel.



Med vänlig hälsning,

Malin

Postat av: Ulla Wallander

Publicerad 2012-03-15 19:23:04

Håller med dig angående om programmet, men samtidigt så är nog inte bara arbetsförmedlingen skyldig utan företagen som det gäller sparar ju pengar på detta sätt eftersom funktionshindrade inte är anställd på dom kriterier som en "frisk" anställd, följer dessutom din blogg, du beskriver din situation så bra och jag känner igen mig i dig:)

Postat av: Malin

Publicerad 2012-03-15 20:12:56

Hej Ulla! Jag håller med dig till fullo! Jag önskar bara att jag var informerad om sånt tidigare. Annars blir det ju en fullständig chock, oavsett vem som är orsaken. Av nån anledning har jag fått för mig att när man är sjuk och tex arbetstränar är det så att man personligen inte ska behöva engagera sig mer än med jobbet. Att resten ordnas. Vet inte om du förstår mig, men vissa som är sjuka har inte förmågan att läsa på och ta reda på saker.

Jag är helt okunnig inom detta och hade inte som syfte att hänga ut den ena eller andra :)

Vad roligt att du följer min blogg! Syftet är dels att skriva av mig, och dela med mig av mitt liv, tror ganska många kan känna igen sig i saker :)

Kram på dig!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Malin

24-årig tjej med Fibromyalgi. Bloggen handlar om min vardag med vänner, vovve, tankar och hopp inför framtiden =)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela